GündemManşet

DAĞCILAR BODRUM’DA BİR ARAYA GELDİ

bodrum-dağcılarZirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün 22. Koordinasyon toplantısı 21-22 Ekim tarihlerinde Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’nde yapıldı.

Turgutreis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi otelinde Bodrum Şubesi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya İzmir, Çanakkale, Turgutlu, Hakkari, Iğdır, Gaziantep, Tunceli, Selçuk, Söke, Marmaris, Fethiye, Doğubeyazıt, Kuşadası, Aydın, Konya Ereğlisi, Ankara, Denizli, İstanbul, Tekirdağ, Mersin, Uşak, Kocaeli ve Niğde şubeleri katıldı.

Türk dağcılığının sorunları masaya yatırıldığı toplantıda ortak faaliyetler, yurt içi ve dışı tırmanışların organizasyonu, UIAA (Uluslararası Dağcılar Birliği) ile ilişkiler, sponsorluklar, dağ şenlikleri, basın – yayın ve reklam faaliyetleri gibi konular konuşuldu.

Organizasyon hakkında bilgiler veren Bodrum Şube Başkanı Mehmet Gültekin,
“Türkiye’nin en büyük dağcılarının da üyesi olduğu Zirve Dağcılık Kulübü, ülkemizdeki UIAA üyeliğine kabul edilen tek kulüptür. Dünya dağcılarınca da tanınan Zirve Dağcılık kulübünün flamasını ve ay-yıldızlı bayrağımızı dünya üzerindeki tüm dağların zirvelerinde dalgalandırmaya devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin her noktasında şubeleri olduğundan da bahseden Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplantıya katılanlar Türkiye’deki şube başkanlarımız. Bizim Hakkari, Iğdır gibi çok uzak bölgelerde de şubelerimiz var. Türkiye’nin en büyük dağcılık kulübüyüz. Dünya Dağcılar Birliği’ne üyeliği tescil edilmiş tek kulübüz. Burada yapacağımız dağ faaliyetleri, yurt içi yurt dışı faaliyetlerin planlamasını yapıyoruz. Bu toplantıya da Bodrum Şube olarak biz ev sahipliği yapıyoruz. Bir önceki toplantımız İstanbul’daydı, ondan önceki Iğdır’daydı. Bugün burada şube başkanları ve yönetim kurullarıyla birlikte 70’e yakın katılımcı var.”

Önümüzdeki süreçte tırmanacakları zirveler hakkında da bilgiler veren Gültekin sözlerini şöyle noktaladı:

“Önümüzdeki yıl için Altaylarda Rusların Beluha dediği, Altay’da yaşayan Türklerin Kadın Başı dediği bir dağa 13 gün süren buz tırmanışı ile zirve yapacağız. Türkiye’den ilk çıkışı gerçekleştireceğiz. Geçen yıl da İran’da 3 zirve yaptık. Ondan önce Azerbaycan’da 4 zirve yaptık. Türk dağcılığı adına Dünyada önemli imzalar atan bir kulübüz. Bu tırmanışların içinde de bulunduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.”

 

Haber-Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu