GündemMagazin

YUMURTADA YENİ DÖNEM BAŞLADI

yumurtaKahvaltı sofralarından eksik olmayan yumurtaların üzerine bugünden itibaren “yumurtlama tarihinin” yazılmış olması şartı getiriliyor aksi taktirde yumurta satışı gerçekleştirilemeyecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan, yumurtanın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde paketlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve pazarlanmasında dikkate alınacak usul ve esasların düzenlediği, Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Buna göre kümes ve işletme numarası ile yumurtlama tarihi üzerinde yazılmamış olan A sınıfı yumurtalar toptan veya perakende olarak satışa sunulamayacak.

Üretici firmalara Bakanlık tarafından bir yıl önce yapılan tebligatın süresinin dolmasıyla yeni uygulamaya geçildi. Vatandaşların sağlığının gözetilerek başlatılan uygulamada A sınıfı yumurta, yumurtlama tarihinden itibaren 21 gün içinde tüketiciye ulaştırılacak.

Kurallara uymayanları 10 bin liradan başlayan cezalar bekliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu