GündemHayatManşet

ENGELLİ GENÇLERDEN DANS ŞOV

Bodrum Dans KulübüBodrum Dans Kulübü (BDK) engelli gençleri sosyal hayata dahil edebilmek için bir proje geliştirdi.  2 ay önce hayata geçen “Engelli Gençlerin Sosyal Hayata Entegrasyonu” adlı proje düzenlenen dans gecesinde basın ve kamuoyuna tanıtıldı.

Belli bir yaşın üzerinde oldukları için mevzuat gereği okullarda eğitim göremeyen engelli gençlere dans, piyano ve müzik dersleri vererek özgüvenlerini artırmayı, ardından düzenlenecek dans gecelerinde diğer öğrencilerle tanışarak sosyal hayata dahil olmalarına katkı sağlamanın hedeflendiği proje 2 ayı geride bıraktı. Bu süreçte Bodrum Yarımadası’ndan 10 gence dans eğitimleri verildi.

Dün akşam Bardakçı Koyu’ndaki Bi Beach adlı işletmede bir dans gecesi düzenlenerek “Engelli Gençlerin Sosyal Hayata Entegrasyonu” adlı proje basına kamuoyuna tanıtıldı. Organizasyonda 2 ay boyunca dans eğitimi alan gençler hem dans gösterileri sergilediler hem de dans eğitimi alan diğer öğrencilerle tanışma ve kaynaşma imkanı buldular.

Proje hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci, şu ifadeleri kullandı:

“Bu proje engelli gençlerin, biz onlara özel çocuklar diyoruz engelli gençlerin sosyal hayata entegrasyonu projesi. Bodrum’da yaşayan 21 yaş üzeri gençlerin gidecekleri çok fazla okul olmadığı için bu çocukları sosyal hayatın içine sokmak adına bir proje başlattık. Sessiz sedasız başlattık, çok fazla duyurmadık. Güzel de geçti, şu ana kadar 2 ayı geride bıraktılar ve muhteşem bir ilerleme kaydettiler. Bu akşam da onların bizim diğer dansçılarla tanışma gecesi. Aynı zamanda bu geceden bir gelir de elde edeceğiz, bu gelirle Ekim ayında başlatacağımız çalışmalarda kullanılacak malzemelerin alımı için kullanacağız.”

“Engelli Gençlerin Sosyal Hayata Entegrasyonu” projesi kapsamında devam edecek çalışmalardan da bahseden Özvezneci, şu bilgileri verdi:

“Ekim ayında başlayacak çalışmalarımız daha büyük boyutta olacak. Bodrum Kaymakamlığı, Kent Konseyi Engelliler Meclisi’ne de bilgi vereceğiz. Onlarla ortaklaşa çalışmayı umuyoruz. Bodrum Yarımadası genelinde yaşayan tüm engellilerin katılacağız bir proje olacak. Büyük bir proje olacağı için onun bazı teknik altyapılarını tamamlamak gerekiyordu. İşte bu gece hayırsever işadamlarının desteği ile veya geceye katılıp bilet alanlardan sağladığımız gelirle teknik altyapıyı sağlamaya çalışacağız.”

Bodrum ve Türkiye’deki diğer dans okullarının da destek verdiği gecede Rus gösteri grubu Milenşant da muhteşem bir şov sergiledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu