GündemKültür SanatManşet

BACH BODRUM’DA…

bach bodrumda1998’den beri “Bach İstanbul’da”, “Bach Before&After”, “Bach&Love”, “Bach&Bahar” gibi başlıklarla yapılan “İstanbul Bach Günleri” bu seneden itibaren Ağustos ve Eylül aylarında Bodrum’da da yapılacak.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan “Bach Bodrum’da”, Türkiye’deki yegâne Barok müzik topluluğu İzmir Barok’la, Flamm’ın keyifli bahçesinde, Bodrum’un eşsiz gün batımının eşlik edeceği muhteşem bir konserle açılışını yapacak.

6 Eylülde ise ünlü sanatçı François Fernandez, meşhur J.S Bach sonat ve partitalarını seslendireceği solo konseriyle dinleyicilerine müthiş bir akşam yaşatacak. Sanatseverler, pek çok müzisyen ve müziksever tarafından “dünyanın en güzel müziği” olarak nitelenen Chaconne’u, Bodrum’un enfes gün batımında, Flamm’ın deniz kenarındaki bahçesinde, çimlerin üstünde, minderlere uzanarak dinleyebilecekler ve uzun süre akıllardan çıkmayacak bir solo keman konserine tanıklık edecekler.

Günümüzün önde gelen Barok kemancılarından François Fernandez, bir diğer usta kemancı Yun Kyong Kim ile birlikte fırtına gibi bir “iki-keman” konseri ile Bodrum’da olacak! 7 Eylül akşamı müzikseverler Bodrum Kalesi’nin benzersiz atmosferinde bu enfes iki-keman konserinin büyüsü ve enerjisini hissedecekler.

Sahnenin en sevdiği müzisyenlerden Jiri Barta, 12 Eylül akşamı yine Flamm’ın şahane atmosferinde müzikseverlerle buluşacak. Meşhur J.S Bach viyolonsel suitleri, Barta’nın müthiş virtüözlüğü ve solo viyolonselin en güzel tınılarıyla dinleyenleriyle beraber olacak.

13 Eylül ise Avrupa’nın çok ödüllü topluluğu Prezioso String Quartet, Bodrumdaki bütün müzikseverleri, son derece eğlenceli bir akşam için Flamm’a davet ediyor. Estonyalı quartet, klasikten caza uzanan sıradışı ve dinamik repertuarıyla, deniz kenarındaki bu yaz akşamını bir rüyaya çevirmeye hazırlanıyor.

Nihayet 14 Eylül akşamı müzikseverler, “Bach Bodrumda” etkinliklerine yaraşır bir kapanış konseri için Bodrum Kalesi’nde bir araya gelecekler. İki solistli bu konserin ilk yarısında viyolacı Nazlı Erdoğan, Hindemith, Trauermusik ve Telemann Viyola Konçertosu ile dinleyenlere az bulunur bir program sunacak. Konserin diğer yarısında ise Haydn’ın Viyolonsel Konçertosu’nu belki de ilk defa Jiri Barta’dan dinleyeceksiniz. Bu iki soliste, bir kontrbasın katılımıyla Prezioso String Quartet eşlik edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu