ÇevreGündemManşet

SU DEĞİL ÇÖP BENDİ…

Bodrum’da 80’li yılların sonunda bahçe kuyularına kaynak yaratması için yapılan su bendi plastik atıklarla doldu.

Son yılların en çok yağış alan Ocak ayını geride bırakan Bodrum’da, kötü hava koşulları ve vatandaşların duyarsızlığı çevre kirliliğine neden oluyor. 
Bitez Mahallesinde 80’li yılların sonunda yol yapımı için alınan topraklar sonrası açılan ve daha sonra yeni düzenlemelerle bölge halkının baraj olarak tanımladığı mevcut haline getirilen alan, dere yatağına gelişi güzel atılan çöp ve molozlar nedeniyle plastik atıklarla doldu.
Konacık Mahallesinden gelen Gaz Deresi ve Minder Sarnıcı mevkiinden gelen derenin kesiştiği noktada bulunan ve halk arasında Bitez Barajı olarak bilinen bölgede biriken atık malzameler bu kadarda olmaz dedirtti. 
Konacık Sanayi Sitesinin yanından Bitez Barajına giden Gaz Deresi yatağına dökülen moloz ve çöpler, yağmurlarla baraja geliyor. Yoğun yağmurlarda taşan baraj, Bitez Adliye Caddesini de sular altında bırakırken, buradan taşan atıklarda Bitez Koyundan denize kadar ulaşıyor. 
Taşkınlara neden olan her yağmur sonrası bölgede aynı manzaranın oluştuğu öğrenildi. Baraj kenarına konulan “çöp ve moloz dökmek yasaktır” tabelasında dikkatlerden kaçmadı. 
Öte yandan dere yatağında keçi, tavuk gibi bazı telef olmuş hayvanlarda görüldü.
Bodrum’da son yıllarda hızla artan nüfusla birlikte bu tür görüntülerde sıklıkla görülmeye başlandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu