AsayişGündemManşet

YANGIN YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT ETTİ

bodrum-yangınBodrum’da, atılan sigara izmariti yüzünden çıktığı tahmin edilen yangında 20 hektarlık makilik alan kül oldu.

Turgutreis-Gümüşlük Mahalleleri arasında çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edildi.

Turgutreis Bozdağ mevkiinde çıkan yangınında yaklaşık 20 hektar otluk ve makilik  alan zarar gördü.

Kadıkalesi ile Dereköy arasında bulunan eski yolun kenarından sabah 06.00’da çıktığı öğrenilen yangına ekipler karadan ve havadan müdahale etti. Rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın sarp kayalıkların olduğu bölgeden hızla ilerlerken, yangına havadan 1 uçak ve 1 helikopter, karadan isi çok sayıda orman ve itfaiye ekibi müdahale etti.

Akut Bodrum ekibinin de destek verdiği yangında sağlık ekipleri de bölgede hazır bekledi. Dereköy-Gümüşlük yolu üzerinde bulunan çöplük alanını da tehdit eden yangın, Kadıkalesi mevkiinde de bazı sitelere kadar yaklaştı.

Yaklaşık 4 saat sonra kontrol altına alınan yangında 20 hektarlık alan zarar gördü. Yangın bölgesinde soğutma çalışmaları devam ederken, jandarma ekipleri yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı.

Yol kenarından, şarampolde başlayan yangının bir araçtan atılan sigara izmariti yüzünden başladığı değerlendiriliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu