AsayişGündemManşet

3 AYRI OPERASYONDA YAKALANDILAR

göçmenlerBodrum’dan Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adasına yasadışı yollarla geçmek isteyen 60 kaçak ile 7 organizatör yakalandı.

Yakalanan kaçakların arasında bir kişinin DHKPC Terör Örgütü üyeliğinden kaydı olduğu tespit edildi.

Bodrum’da önceki gece Sahil Güvenlik ekipleri ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince yapılan müşterek operasyonlarda toplam 60 kaçak ile 7 organizatör yakalandı.

Bodrum, Bitez ve Turgutreis açıklarında gerçekleştirilen operasyonlarda, fiber teknelerle Yunanistan’ın İstanköy Adasına geçmeye çalışan, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu Afganistan ve Suriye uyruklu kaçak göçmenler Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Bodrum açıklarında durdurulan teknedeki kaçakların arasında 4 Türk vatandaşı tespit edildi. Ailesi ile birlikte İstanköy Adasına yasa dışı yollardan kaçmaya çalışan A.K. isimli şahsın Terör Örgütü DHKP-C’den suç kaydı olduğu tespit edildi.

Yakalanan kaçak göçmenlerle birlikte 4’ü Türk, 3’ü Rus uyruklu 7 organizatörün işlemleri ise emniyet birimlerince devam ediyor.

Kaçaklar işlemlerinin ardından Yabancılar Şube Müdürlüğüne sevk edilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu