AsayişGündemManşet

DAĞDA BAŞLADI EVLERE KADAR YAKLAŞTI

Dereköy-YangınBodrum’da, 12 hektar otluk ve makilik alanda kül oldu. Bir ev yanmaktan son anda kurtulurken kadınlar yangına vidonlar la su taşıdı.

Dereköy Mahallesindeki Çingir Tepede yangın çıktı. Rüzgarında etkisi ile büyüyen yangın güçlükle kontrol altına alındı. 12 hektarlık alanın kül olduğu yangına 3 helikopte, 1 uçak havadan müdahale ederken, 1 ilk müdahale aracı, 4 arazöz,  4 itfaiye aracı, 14 yangın işçisi ve çok sayıda itfaiye eri yangına müdahale etti. Arazinin engebeli olması nedeniyle yangına müdahale güçlükle sağlandı.

Yangının rüzgarın etkisi ile bir anda büyüyerek yerleşim yerlerine yaklaştı. Zeytin ağaçları yangından zarar görürdü. Bir evin bahçesine kadar ulaşan alevler ev sahbinin ve orman işçilerinin müdahalesiyle eve 5 metre kala söndürüldü. Ev sahibi ise 5 litrelik su vidonu ile yanığı söndürmeye çalıştı. Ellerine aldıkları çalılarla yangına müdahale eden ev sahipleri son anda evi yanmaktan kurtardı.

Dere köyden gelen 6 kişilik kadın gurup ise ellerinde su dolu damacanalarla yangına müdahale etmek için seferber oldu. Yaklaşık 3 saat süren yangında kadınların su taşıması ise dikkatlerden kaçmadı. Kadınlar engebeli araziye girerek yangında sönmeyen bölgelerinde su taşıdı. Yaşlı insanlarında yardım ettiği yangın söndürülerek soğutma çalışması başlatıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu