GündemMagazinManşet

“7’DEN 77’YE” BUGÜN AÇILIYOR

IMG_13701988 yılında başlayan 1997 yılında sona eren “Barış Manço ile 7’den 77’ye” adlı programın sergisi Bodrum’da açılacak. Sergide programın yönetmeni Erkmen Sağlam’ın dünyanın dört bir yanında çektiği 77 adet “7’den 77’ye” fotoğrafı sergilenecek.

Bir televizyon efsanesi olan programın yayına girişinin 25’inci yılı nedeniyle programın yapımcısı ve yönetmeni Erkmen Sağlam dünyanın dört bir yanında çektiği fotoğraflarla İstanbul, Ankara ve İzmir’de sergi açmıştı. Sergi 3 büyük şehrin dışında ilk defa Bodrum’da açılıyor. Açılışta Moğollar Grubu da konser veriyor.

Ortakent Mahallesi’ndeki Fun Town Yahşi Park’ta ziyaretçileri ile buluşacak sergi öncesi bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya “Barış Manço ile 7’den 77’ye” adlı programın yönetmeni Erkmen Sağlam ile Moğollar Grubu üyelerinden Emrah Karaca ile Taner Öngür, ünlü televizyon yapımcısı ve yönetmen İzzet Öz, serginin genel yönetmenliğini üstlenen Özden Dindar, sergiye destek veren Kefi Beach’in sahibi Ahmet Aras ve Bodrum Mutfak Mobilya’nın sahibi Mustafa Güneri katıldı.

Sergi hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Erkmen Sağlam, Barış Manço ile çocukluk arkadaşı olduklarını belirterek“Barış Manço ile 7’den 77’ye” programının yayın hayatına nasıl başladığını anlattı. Programı yapabilmek için 1970 yılından 1988 yılına kadar beklediklerini söyleyen Erkmen şöyle konuştu:

“7’den 77’ye Türk televiyon tarihine bir efsane olarak girdi, efsane olarak da kaldı. Bodrum bizim için çok özel bir yer. Biz programı 1970 yılında hazırladık ama son rötuşlarını Farilya’da yani Gündoğan’da yaptık. Biz Farilya’dan çıktık, Ankara’ya gittik, dosyayı koyduk, işin hesaplarını yaptık ve yayına girdi. Yani bir anlamda doğumu Bodrum’da gerçekleşti. Onun için burası 7’den 77 için özel bir yer.”

Moğollar gurbu üyelerinden Taner Öngür ise “Erkmen ve Barış Türkiye’ye televizyonculuğun TRT’den çok önceki duayenleridir. Damgalanmış bir gerçektir bu. Ben o zamandan anladım ki bu insanlar yıllar sonrasını görebilen insanlar” dedi.

14 Haziran saat 20:00 ’de açılışı yapılacak olan sergi, TRT Radyo ve Televizyonunun ünlü yapımcısı, yönetmeni ve sunucusu İzzet Öz’ün sunumu ile başlayacak. Açılış programı kapsamında 7’den 77’ye görüntüleri davetliler ile paylaşılacak. Moğollar grubu ve Çocuk korosu konser verecek. “Barış Manço, 7’den 77’ye, Dere Tepe Türkiye ile dünya gezilerinden oluşan Komşu Kapısı ve Adam Olacak Çocuk” nostaljisi tekrar yaşanacak.

2 Temmuz tarihine kadar ziyaretçilere açılacak sergide, Barış Manço’nun Kuzey Kutbuna uzanan yolculuğundan Borneo Adası seyahatine kadar birçok fotoğrafı yer alıyor.  Son “Kuru Kafa Avcısı” ile tanışan Barış Manço’nun ilginç fotoğraflarının yer aldığı “Erkmen Sağlam’ın Objektifinden Barış Manço ile 7’den 77’ye fotoğrafları Sergisi” ile küçük büyük hepimizin anılarında ve hayatında her an yaşayan Barış Manço, Bodrum’da tekrar anılacak.

Sergiden fotoğraflar ve o fotoğrafların süslediği “Hediyeliklerin” satışı da yapılacak ve bu satışlardan elde edilen gelir, Barış Manço Adına  “Bodrum Sağlık Vakfı Engelliler Okuluna’’ bağışlanacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu