ÇevreEkonomiGündemManşet

MUĞLA’DA 11 BİN GELİR GETİRİCİ TÜR TOPRAKLA BULUŞTU

foto (2)Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylüsüne ekonomik kalkınmada yardımcı olmaya devam ediyor. Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Muğla’da gelir getirici türlerden oluşan toplam 11 bin adet fidan toprakla buluşturuldu.

Ağaçlandırma Çalışmaları 8 Mahallede Tamamlandı

Fethiye’de “5.000 Köye 5.000 Orman Eylem Planı” çerçevesinde 8 yerleşim yerinde gerçekleştirilen çalışmalar başarı ile tamamlandı. Eldirek, Karagedik, Esenköy ve Çaltıözü Mahalleleri’ne fıstık çamı, Söğütlüdere Mahallesi’ne ceviz, Ovacık Mahallesi’ne keçiboynuzu ve ceviz, Nif ve İnlice Mahalleleri’ne ise badem fidanları dikilerek, gelir getirici ağaçlandırma çalışmaları yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bu çalışmalar ile orman köylülerinin kalkınmasına destek olduklarını belirterek “Muğla’da yapılan çalışmalar vatandaşlarımıza ekonomik katkı sağlayacak. Bu ekonomik destek çalışmalarını bilimsel ve coğrafyaya uygun yöntemler ile yürütüyoruz. Ayrıca Fethiye’de dikilen fidanların bakımını da orman teşkilatımız yapacak” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu