GündemManşet

BODRUM’A İLAVE SU KAYNAĞI

DCIM100MEDIADJI_0012.JPGMuğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum ilçesinin içme suyu sıkıntısını ortadan kaldırmak için başlatılan ve 4 adet yeni içme suyu kaynağının da şebekeye dahil edilerek saniyede yaklaşık 170 litre su elde edilmesi planlanan çalışmanın 6 kilometresi tamamlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum ilçesinin içme suyu sıkıntısını ortadan kaldırmak için ilçede alt yapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 4 ay önce başlayan çalışmalar kapsamında Bodrum’u besleyen ana içme suyu deposuna kadar giden yaklaşık 12 buçuk kilometrelik modern içme suyu hat çalışmaları sürüyor.

MUSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin eski tip içme suyu hatlarının daha modern borularla değiştirdiği çalışmaların yaklaşık 6 kilometresi tamamladı.

Saniyede 170 Litre Su Elde Edilmesi Planlanıyor

MUSKİ tarafından başlatılan içme suyu hat çalışmaları kapsamında, Mumcular bölgesinde bulunan 4 adet yeni içme suyu kaynağının da şebekeye dahil edilerek saniyede yaklaşık 170 litre su elde edilmesi planlanıyor. Ayrıca yeni yapılacak hatların saniyede bin litre su taşıyabilecek kapasitede olduğu, yeni su kaynaklarının sisteme dahil edilerek mevcut kaynaklarında da iyileştirme yapılacağı belirtildi.

Ek Suyu Taşımasına İmkan Verecek Ana Hat İmalatı Yapılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ”Bodrum Yarımadasında 2016 verilerine göre 87 bin 475 yapının bulunduğu, bu yapıların 15 bin 990 adetine su verilemediği tespitleri üzerine bir takım çalışmalara başlanmıştır. Devletimizin değişik kurumlarınca daha önceki yıllarda yapılan ve işletilemeyen MUSKİ Genel Müdürlüğü’ne devredilen atıl durumlardaki hatların Ortakent, Gümüşlük, Gündoğan gibi mahallerin ana su ihtiyacını karşılamadığı görülmüştür. Bu nedenle birkaç yıldır özellikle kuraklık nedeniyle su kaynaklarındaki azalmalara ve yaz aylarında yaşanabilecek su sorunlarına destek olmak amacıyla gözbebeğimiz yarımadaya saniyede 170 litre can suyu projesi yaptık. Yapılan proje ile uzun yıllar çalışabilecek ek suyu da taşımasına imkan verecek ana hat imalatımızın yarısını da bitirdik. Yaz ayaları gelmeden çalışmalarımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Hemşerilerimize ve misafirlerimize şimdiden hayırlı olsun.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu