ÇevreGündemManşet

Belediye’den Açıklama Geldi

 

Bodrum Belediye Başkanlığından kamuoyu bilgilendirmesi yapıldı.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve önceki dönem Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras döneminde Kızılağaç Mahallesi 305 ada 1 parsel ve çevresinde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalarla ilgili alınan yürütmeyi durdurma kararı hakkında kamuoyunu bilgilendirmiştik. Yaşanan yeni hukuki gelişmeler sonucunda tekrar kamuoyunu bilgilendirme gerekliliği doğmuştur.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın onayıyla hazırlanan koruma amaçlı nazım imar planı ve uygulama imar planı ile ilgili olarak Belediyemiz tarafından açılan iptal davasında süreç Muğla 1. İdare Mahkemesi’nin 2023/ 2762 Esas sayılı dosyasında verilen  29.02.2024 tarihli yürütmenin durdurulması kararıyla devam etmekte iken davalı Bakanlığın ara karara itirazlarını sunduğu başvurusu İzmir Bölge İdare Mahkemesi Üçüncü İdari Dava Dairesi’nin 03.04.2024 tarihli kararıyla reddedilmiştir.

Bodrum Belediyesi olarak, her zaman yasal çerçeve içinde şeffaf bir şekilde hareket ederek, ilçemizin doğal değerlerini korumak için geçmişte yürüttüğümüz hukuki mücadeleleri gelecekte de aynı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu