EğitimGündemKültür SanatManşet

SANATI VE SANATÇIYI YERİNDE TANIDILAR

rıfat_koçak_atölye (2)Özel Bodrum Fen Bilimleri Okulları Ortaokulu’ndan yaşları 10 – 14 arasında değişen 5,6 ve 7. Sınıflardan 33 öğrenci,   Ressam ve Heykeltraş Rıfat Koçak’ın atölyesini ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

Ziyarette, öğrenciler sırasıyla önce sanatçının çalışma atölyesini gezerek bilgiler aldı. Ardından çalışma atölyesinin yanında bulanan salonda sanatçının çalışmalarından oluşan kısa bir video seyreden öğrenciler daha sonra atölyenin alt kısmında bulunan atık malzemelerden yapılan eserleri tek tek incelediler.

Atölyelerin gezilmesinin ardından öğretmen ve öğrenciler Koçak ile soru cevap şeklinde kısa bir söyleşi gerçekleştirdiler. Burada öğrenciler sanatçıya hayatı ve çalışmaları hakkında sanatçının da heyecanla karşıladığı sorular yönelterek, cevaplar aldılar.

Rıfat Koçak, Okullarda öğretilen resim dışına çıkmak amaçlı böyle bir projeyle öğretmen ve öğrencilerin kendisini ziyarete geldiklerini belirterek şunları söyledi:
”Okulumuzun böyle bir düşünceyle beni ziyarete gelmeleri çok hoşuma gitti. Konuklarım, resim ve heykel konusunda bilgi almak, kendilerini daha doygun bir aşamaya getirmek için atölyemizi ziyarete geldiler, bende çok mutlu oldum. Buradaki amaç, bu konuda emek sarf eden sanatçılarla tanışıp onların ortamını görmek ve çalışmalarını yerinde inceleyerek resim dersi konusunda daha da öğretici bilgiler vermek. Okullarda resim dersleri sadece okullardaki atölyelere kapanıp resim yapmak olmamalı” dedi.

Ayşe Nil Kamçı isimli öğrenci eserlerin çoğunluğunun araba hurdasıyla yapılmış eserler olduğunu söyleyerek, ”Bunlar normal fırçayla veya boyalarla yapılmış eserlerden çok çok daha değerli. Bu sergiden ne kazandığıma gelince her şeyin geri dönüştürülebileceğini, değerlendirilebileceğini gördük” dedi.

33 öğrenci ve beraberindeki öğretmenler sanatçı Rıfat Koçak’ın atölyesinde geçirdikleri 2 saatlik sürede resimleri ve heykelleri gönüllerince inceleyerek bundan sonraki yapacakları resim ve heykellerde daha tecrübeli çalışmalar yapacaklarına inanarak ve doyurucu bilgiler alarak buradan ayrıldılar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu