EğitimGündemManşet

DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNLARINI VERDİ

IMG_0033Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet törenini gerçekleştirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Yat Kaptanlığı Bölümü bugün bir mezuniyet töreni gerçekleştirdi. Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi’ndeki törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof Dr. Tuncay Kuleli, Bodrum Sahil Güvenlik 302 No’lu Bot Komutanı  Yüzbaşı Utku Meral, TCSG 1 No’lu Bot Komutanı Başçavuş Hakan Yörür, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Ünlü Türk Denizcisi Sadun Boro’nun kızı Kısmet Deniz Polat, öğretim görevlileri ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Ünlü Türk Denizcisi Sadun Boro’nun Kısmet adlı teknesiyle Dünya’yı dolaşmasını anlatan bir video gösterildi. Ardından mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Eda Aras isimli bir öğrenci şunları söyledi:

“Biz burada arkadaş dost ve hatta birer Kardeş olmayı öğrendik. Öğrendiğimiz bir diğer önemli şey ise denizci olmanın ne kadar kutsal olduğudur. Kardeşlerim, eminim ki bizler bu yolda daima birbirimize destek olacak ve emin adımlarla yürüyeceğiz.  Pruvanız Neta rüzgarınız kolayına olsun, hepimizin yolu açık olsun.”

Ardından kürsüye gelen Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof Dr. Tuncay Kuleli duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“Bugünün özel bir anlamı var, çünkü okulumuz Türkiye’de Yat Kaptanlığı eğitimi veren ilk ve tek Meslek Yüksekokuludur. Bugün, Okulumuz, 4 yıllık Denizcilik Fakültelerinin dahi sahip olmakta güçlük çektiği teknik altyapıya ve yeterliliğe sahip bulunmaktadır. Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu yeni binasının yapım süreci de devam etmekte olup, yer tahsisi yapılmış, projeleri çizilmiş ve tamamlanarak, ruhsat için belediyeye müraacatımız yapılmıştır. Rektörlüğümüz tarafından, Bodrum Deniz Ticaret Odası’na, Rektörlüğümüz adına her türlü plan ve proje yapma yetkisi verilmiş olup yeni binamızın plan ve projeleri Bodrum Deniz Ticaret Odası tarafından yaptırılmıştır. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Velilere de hitaben de bir konuşma yapan Kuleli sözlerini şöyle tamamladı:

“Değerli veliler, sizlerin de şu anki duygularınızın herkesinkinden çok farklı olduğunu biliyorum. Evlatlarınızı yaşamlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz. çok titiz çalışan akademik ve idari kadromuz olağanüstü bir çaba ile onları şekillendirdi e4itti, bilgilerle donatarak yarınlara hazırladı ve özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri üstlenen, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenen, sürdüren ve bunun mutluluğunu yaşayan gençler yetiştirdi.”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil ise herkese üniversite rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın selamını ilettiğini belirterek, mezun olan öğrencilerin artık Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ailesinin bir parçası olduğuna vurgu yaparak öğrencilerin hepsinde bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise öğrencilik dönemlerinin hayatın en güzel yılları olduğuna işaret ederek şunları dile getirdi:

“Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun Yat Kaptanlığı Bölümü’nün en çok yakıştığı yer Bodrum’dur heralde. Çünkü yat turizmi konusunda Bodrumumuz bir marka, Dünya ölçeğinde önemli bir yerde. Faaliyet alanı itibariyle okulumuz da ilçemize çok yakışıyor. Okulumuza yakışan bir bina yapmak için devam eden çalışmalarımız var ve rahmetle andığımız Boro kaptanımızın da isminin verilmesi çok güzel olacak.”

Kaymakam Bekir Yılmaz da mezun olan öğrencilere başarılar diledi.

Konuşmaların ardından mezuniyet andı öğrenciler tarafından okunarak meslek yüksekokulunun pusulasının devir teslim töreni yapıldı. Daha sonra mezuniyet belgelerini alan öğrenciler keplerinin havaya fırlattı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu