GündemManşet

TAŞLICA, NİHAYET SUYA KAVUŞUYOR

TAŞLICA, SUYA _BÜYÜKŞEHİR'LE_ KAVUŞUYOR (1)Yüz yıldır suyu olmayan ve eşeklerle evlerine su taşımak zorunda kalan Marmaris İlçesi Taşlıca Mahallesi sakinleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar sayesinde suya kavuşuyor. Yeni açılan sondaj kuyusu sayesinde su sıkıntısı ortadan kalkacak olan Mahalle sakinleri, sondajın yapıldığı bölgede sevinç gösterilerinde bulundular.

Kurulduğu günden bu yana suyu olmayan Marmaris İlçesi Taşlıca Mahallesinin yüzyıllar süren su sorunu tarih oluyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğünün uzun süredir Taşlıca’da yaptığı çalışmalar olumlu sonuçlandı. Bölgede yapılan araştırmalar sonucu Söğüt Mahallesinde yeterli miktarda su bulunurken buradan çıkarılan su Taşlıca Mahallesine götürülecek.

TAŞLICA’YA 3 BİN 800 METRE İÇME SUYU HATTI YAPILACAK

MUSKİ Genel Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklamada Söğüt Mahallesinde yaptıkları sondaj çalışmasıyla birlikte temiz içme suyuna ulaştıklarını ve bölgenin içme suyu sıkıntısını ortadan kaldırılacağı belirtildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda çalışmalarının hız kazandığını belirtilirken, bölgede çıkan suyun Taşlıca’ya aktarılması için 3 bin 800 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı yapacaklarını vurgulandı. Açıklamada ayrıca “Taşlıca’nın nüfusu 600 kişiden oluşuyor ve ayrıca Söğüt Mahallesinde de bin 700 vatandaşımız ikamet ediyor. Yeni açılan sondaj kuyusu ile birlikte hem Taşlıca’ya hem de yaz aylarında su sıkıntısı çeken Söğüt Mahallesine su takviyesi yapılacak. Bir hafta içerisinde buranın projesi hazırlanacak ve hemen içme suyu çalışmalarına başlayacağız.  2017 yılı bitmeden Taşlıca ve Söğütlü’nün su sorunu kalmayacak. Bölgede denizden su arıtarak mahalleye içme suyu sağlamak için planladığımız Revers Ozmos çalışmaları, bölgenin ihtiyacını karşılayacak suyun bulunmasıyla son buldu. Bu durum maliyet açısından bizim için de büyük bir sevinç kaynağı oldu” bilgileri yer aldı.

TAŞLICA MUHTARI: “SUYUN DAMLASINA MUHTACIZ”

Taşlıca Mahalle Muhtarı Şadi Altınışık ise yaptığı açıklamada, “Bu sefer mahalle halkı çok umutlu. İlk duyduklarında bir tedirginlik vardı halkta. Aslında Taşlıca’da su bulundu denseydi kimse inanmazdı. Fakat Söğüt’ten hat çekileceği duyulunca herkes heyecanlandı. Çünkü hepimiz suyun damlasına muhtacız” diye ifade etti.

“SÖZLERİMİZİ TEK TEK TUTUYORUZ”

İl genelinde susuz Mahalle bırakmayacaklarının sözünü verdiklerini belirtilen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu kapsamda son olarak yüzyıldır suyu olmayan Taşlıca Mahalle’sini suya kavuşturduklarını belirtti. Dr. Osman Gürün, “Muğla’da göreve geldiğimiz günden bu yana il genelinde susuz köy ve mahalle kalmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Marmaris ilçesi Taşlıca Mahallesinin kurulduğu günden bu yana suyu yok. Buradaki vatandaşlarımız suyu eşeklerle, tankerlerle civar bölgelerden taşıyarak getiriyorlardı. Ekiplerimize verdiğimiz talimatlar doğrultusunda MUSKİ Genel Müdürlüğü bölgedeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Söğüt ve Taşlıca Mahallesinde yaptığımız 9 ayrı sondaj çalışmasından sonra Taşlıca’yı bu dertten kurtaracak suyu Söğüt Mahalle’mizde bulduk. Bu yıl içerisinde de yapacağımız yeni içme suyu hattıyla bölgeyi suya kavuşturacağız.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu