EğitimGündemManşetTurizm

MUĞLALI GENÇ MUCİTLER İÇİN YARIŞ HEYECANI BAŞLADI

MEF -açılışMEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliği ile bu yıl 26’ncısı gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın açılış töreni, UNESCO-L’ORÉAL “Uluslararası Bilim Kadınları Ödülü”ne lâyık görülen ilk Türk bilim kadını Doç. Dr. Bilge Demirköz’ün katılımı ile 23 Mayıs 2017 Salı günü UNIQ İstanbul’da gerçekleştirildi.

Aralarında Muğla’dan Muğla Menteşe Gazi Anadolu Lisesi, Muğla Turgutreis Anadolu Lisesi ile Muğla Özel Yönelt Anadolu Lisesi öğrencilerinin de bulunduğu 142 finalist öğrenci fizik, kimya ve biyoloji alanlarında yarışmaya başladı. 13 farklı ülkeden lise öğrencilerinin projelerinin 25 Mayıs 2017 Perşembe gününe kadar UNIQ İstanbul’da sergileneceği yarışmada özellikle sağlık, sürdürülebilirlik, ekoloji, teknoloji ve alternatif enerji gibi farklı konu başlıkları dikkat çekiyor.

24.05.2017, İstanbul; MEF Eğitim Kurumları tarafından, 1991 yılından bu yana, günümüz sorunlarına bilimsel çözüm önerileri getiren tüm dünyadan lise öğrencilerini destekleyen “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın 26’ncısında final heyecanı başladı. 23 Mayıs 2017 Salı günü UNIQ İstanbul’da gerçekleştirilen açılış töreninde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’deki çalışmalarıyla UNESCO-L’ORÉAL “Uluslararası Bilim Kadınları Ödülü”ne bu yıl layık görülen, ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Demirköz’ün gençleri motive edici ve yüreklendirici konuşması dikkat çekti.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 13 farklı ülkeden 508 projenin başvuruda bulunduğu yarışmada, bilim dünyasının tanınmış isimleri tarafından gerçekleştirilen ön elemeyi başarı ile tamamlayarak finale kalmaya hak kazanan 142 lise öğrencisi, açılış töreni sonrasında üç gün boyunca birbirinden yaratıcı ve çarpıcı projelerini sunacakları standlarının başına geçtiler. Doç. Dr. Bilge Demirköz’ün yanı sıra MEF Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve MEF Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı  Eda Arıkan, Arıkanlı Holding Genel Koordinatörü Halil Ünlü, MEF Okulları Genel Müdürü Azmi Özkardeş ve MEF Üniversitesi Rektör Yardımıcısı Prof. Dr. Fevzi Ünal da sergi alanını ziyaret ederek öğrencilerden projeleri ile ilgili bilgi aldılar.

Günümüze kadar ödül alan birçok projenin Türk sanayisinde hayata geçtiği yarışmada bu yıl, doğal hibrit güç bankasından protez organ yaratımına, görme engellilerin kullanımına yönelik geliştirilen projelerden, farklı kanser türleri için ortaya konulan tedavi yöntemlerine kadar geliştirilmiş projeler dikkat çekiyor.

26 Mayıs 2017 Cuma günü son erecek olan “26. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın ödül töreni ise, yine aynı tarihte, MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde gerçekleşecek. Söz konusu ödül töreninde her dalda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülü kazanan öğrenciler ile projeyi yöneten danışman öğretmenlere para ödülü, sergiye katılan tüm öğrencilere, danışman öğretmenlere ve okul müdürlerine ise başarı belgeleri ve anı plaketleri sunulacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu