GündemKültür SanatManşet

18 KEZ START ALDI

Bodrum dans festivaliBodrum Belediyesi’nin ve Kültür Turizm Bakanlığının destekleri ile “Bodrum Dans Kulübü” tarafından, her yıl Mayıs ayının son haftasında, Bodrum Turizminin erken sezonuna hareket kazandırmak için düzenlenen ve her yıl giderek artan bir katılımla gerçekleşen Uluslararası Bodrum Dans Festivali, 18. kez start aldı.

14 Ülkeden gelen ve beş haftadır Bodrum’da festivalin tanıtım ve medya çalışmalarını yürüten 32 kişilik Uluslararası Organizasyon Ekibi’nin 23 Mayıs akşamı Rexene Resort Otel’de hazırladıkları basın kokteyli ile başladı ve 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Sportif Latin Dansları yarışmasının ardından tamamlanacak.

Bu yıl 5 gün sürecek festival etkinliklerinde;

14 yaş altı 499 minik dansçıdan, 48 dans gösterisi

15 yaş üstü 244 Türk ve Yabancı dansçıdan 32 dans gösterisi,

Ülkemizdeki 124 tescilli dans kulübünden gelen 996 lisanslı sporcu ile iki gün sürecek dans yarışmaları,

Kumbahçe Meydanı ile Bodrum Kalesi arasında uzunluğu bir kilometreyi geçen kostümlü kortej yürüyüşü,

After Partilerden oluşan rengarenk bir program ile toplam sayıları 1739 kişiyi bulan bir topluluk, sizlere muhteşem bir görsel şölen sunmaya hazırlanıyor.

Geçen yıl 1171 dansçının katıldığı festival etkinlikleri bu yıl 1739 kişiye ulaşarak %48 lik bir artış gerçekleşmiş, festival etkinliklerine katılmak için 5 gün süresince Bodrum’da konaklayan dansçı ve beraberinde gelen dansçı yakınları ile turizme yaklaşık 1,5 milyon Euro katkı sağlanmıştır.

Tamamı halka açık ve ücretsiz olan etkinlikler, Bodrum Yarımadasında faaliyet gösteren ve yaşadıkları beldeye olan sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden sponsorların değerli katkıları ile gerçekleşecektir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu