EğitimGündemManşetTurizm

TURİZMCİLERE TERÖR SEMİNERİ

pageMuğla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Bodrum’da turizmcilere yönelik Terör ve Terör Olayları bilgilendirme semineri düzenlendi.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminerde Muğla Terörle Mücadele Şube Müdürü Zafer Duymuş, bomba imha uzmanları Nail Yıldırım ile Süleyman Yılmaz konuşmacı oldu.

Seminer Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile 15 temmuz darbe girişimi şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Ardından kürsüye gelen Muğla Terörle Mücadele Şube Müdürü Zafer Duymuş, toplantının amacını şu sözlerle açıkladı:

“Turizm sezonu öncesi Muğla ili ve ilçelerini etkileyebilecek terör olayları açısından bilgilendirme amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Ülkemiz ve hem dış güçler hem de ülkemizdeki belli odakların saldırısı altında. Sizler Ege’nin incisi Muğla’da turizm hizmeti vererek devletimize vergi veriyorsunuz. Sizler işlerinizi güvenle yapacaksınız ki önce siz kazanacaksınız, sonra vergiyle devletimize kazandıracaksınız. Bizim de görevimiz asayiş ve güveni sağlamak.”

Emniyet ve Jandarma olarak terör odaklarıyla mücadeleyi aralıksız olarak sürdürdüklerini ve bu mücadelede halkın da desteğini istediklerini sözlerine ekleyen Duymuş, şöyle konuştu:

“Terörizmle mücadele halkın desteği, kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ile yapılması önemli. Terör odaklarının mali kaynaklarını engelleme, eğitimle, sosyal imkanların çocuklara sağlanması ile de terörizmle mücadele edilir. Herhangi bir terör saldırısından şüphelendiğinizde hemen durumu güvenlik güçlerine bildirip bölgeyi tahliye etmeniz gerekir. Ya da otelinizde silahlı güvenlik görevlisi varsa onu da durumdan hemen haberdar edin. Polis ‘bu adamın neyinden şüphelendin’ der gibi bir endişeniz olmasın. Biz şüphelendiğiniz bir durumdan hemen bizi haberdar etmenizi istiyoruz. Benim turizmcilerden istediğim; özel güvenlik çalıştırmayan otel varsa, mutlaka özel güvenlik çalıştırmasını istiyoruz. Bizim MOBESE’lerimiz var ama otelinizde mutlaka güvenlik kameraları bulundurmanız ve kayıtlarını en az 30 muhafaza etmeniz. Otelinize gelen kişiler zaman zaman sahte kimlik kullanabiliyor. Siz durumundan şüphelendiğiniz kişileri mutlaka bize bildirin.”

Muğla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün 2016 yılında müdahale ettiği olay sayısı hakkında da bilgiler veren Muğla Terörle Mücadele Şube Müdürü Zafer Duymuş şunları dile getirdi:
“15 temmuzdan önce Muğla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile ilçelerin Terörle Mücadele Amirlikleri yaklaşık 20 terör suçuna müdahale etti. Bunun içinde terör propagandası var, sosyal medyadan propaganda var, terörü destekleme eylemleri var, terörist faaliyetler var. 15 temmuzdan sonra müdahale ettiğimiz terör olayı 2 binden fazla. 2017 yılında da şu ana kadar sanırım 300 olaya müdahale ettik. Terörle mücadelemiz sürüyor.”

Bomba imha uzmanı Nail Yıldırım ise şu bilgileri verdi:

“Bodrum’da yılda ortalama 100’ün üzerinde şüpheli paket olayına gidiyorum. Bodrum’un uluslar arası arenada önemli bir yeri var. Şöyle söyleyeyim Türkiye’de 957 ilçe var, sadece 18 tanesinde bomba imha uzmanı var. Bizim sayımızı toplamda 230 kişi. Marmaris, Fethiye ve Bodrum’da bom uzmanı var. Biz de mesai gözetmeden günün her saati çalışıyoruz. Şimdiye kadar Bodrum’da bomba aldık ama gece aldık. Allah’a şükür şimdiye kadar bir sıkıntı olmadı.”

Yaklaşık bir buçuk saat süren seminerde konuşmacılar herhangi bir terör şüphesinde ne yapılması gerektiğiyle ilgili turizmcilere detaylı bilgiler verdiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu