ÇevreGündemManşet

ZARAR GÖRMESİNLER DİYE KAPATILMIŞLARDI

göktepe-BodrumBodrum merkezde bulunan ve dört bir yamacında birçok tarihi yapı ve mezar bulunan Göktepe mevkiinde yapılan lüks villa projesinin yeni yolu açıldı.

Yapımına başlandığı günden bu yana tarih ve doğaseverlerin tepkisini çeken lüks villaların bulunduğu inşaat projesinin yolunda kepçe darbeleriyle çoğu zarar gördükten sonra tarihi kaya mezarları ortaya çıkmış, inşaata giden yolda müze yetkilileri tarafından kurtarma kazıları başlatılmıştı. Geçtiğimiz ay alınan kurul kararı sonrasında yol üzerinde ve inşaatın yan tarafında bulunan alanda gün yüzüne çıkarılan 70 adet çekmece tipi kaya mezarı koruma amaçlı kapatılmıştı. Lüks villaların bulunduğu inşaatın yetkilileri tarafından inşaata yeni bir yol açılmasının talep edilmesinin ardından geçtiğimiz günlerde başlayan yol açma çalışmalarında sona gelinirken, yapılan yol açma çalışmalarında da müze yetkilileri de gerekli kontrollerini yaptılar.

Yapılan yol çalışmasında herhangi bir tarihi yapı veya esere rastlanmazken, tamamlanmak üzere olan lüks villaların satışının da devam ettiği öğrenildi.

 

Muhabir: Mehmet Can Meral

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu