ÇevreGündemManşet

BODRUM’DA FIRTINA ETKİLİ OLDU

fırtına-balıkçı teknesiBodrum’da, gece saatlerinde gökgürültülü sağanak yağışla başlayan olumsuz hava koşulları fırtına ile devam etti.

Bir gün önce yüzerek keyfi çıkarılan denizde gün içinde açıklarda 4-5 metreye ulaşan dalgalar vardı. Meteorolojik verilere göre, Kuzey-Kuzeybatı yönlerinden 7-9 knot hızını kadar ulaşan fırtına nedeniyle denize çıkan balıkçılar zor anlar yaşadı.

Bitez Adaboğazı açıklarında avlanan bir balıkçının teknesi arızalanınca zor anlar yaşadı. Bitez Limanındaki yetkililerden ve diğer balıkçı arkadaşlarından yardım isteyen tekne kaptanı bölgeye ulaşan bir balıkçı teknesiyle çekildi. Güvenli bir şekilde Bitez Limanına çekilen balıkçı teknesinin o anları cep telefonu kamerasınca kayıt edildi.

Bodrum açıklarından geçen kuru yük gemileri fırtına nedeniyle Ortakent açıklarına demirledi.  İlçenin bazı yerlerinden elektrik kesintileri yaşanırken Torba yolunda bir elektrik direği devrildi. AYDEM ekipleri arızalara süratle müdahale etti.

Öte yandan, bugün yapılması planlanan Dragon İlkbahar Serisi 2. Ayak yarışları iptal edildi. Hava koşullarını değerlendiren yarış komitesi can ve mal emniyeti gerekçesiyle yarışları iptal etti.

Bölgeyi etkisi altına alan fırtınanın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu