AsayişGündemManşetSağlık

12 İŞLETME KAPATILDI…700 BİN TL CEZA KESİLDİ

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda turizm şehri Bodrum’da yapılan denetimlerde salgın hastalıkla mücadele kapsamında alınan tedbirlere  uymayan 12 işletmenin faaliyetleri durduruldu.

Bodrum Kaymakamlığından yapılan bilgilendirmeye göre;

Kovid-19 tedbirleri kapsamında ağustos ayının başlarında, hijyen, mesafe ve maske kurallara uymadığı tespit edilen kafe adı altında yasakları delerek halen açılmalarına izin verilmeyen bar, gece kulübü ve diskotek gibi faliyet gösteren 10 işletme kapatılmıştı.

Yine salgın hastalıkla mücadele kapsamında, Gümbet Mahallesi’nde restoran-kafe ruhsatı ile çalışan ve  Beach kulüp adı altında faaliyet gösteren iki işletmede yapılan denetimlerde hijyen, temizlik, maske ve fiziki mesafe gibi alınan tedbirlere defalarca uymadığı ve ruhsata aykırı olarak gece kulübü- bar gibi faaliyette bulunduğu  tespit edilerek 4 gün süre ile kapatılmıştır. 

Bodrum’da salgınla mücadele kapsamın da oluşturulan karma denetim ekibi, emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve zabıta ekipleriyle yaklaşık 13 bin iş yeri, alan, pazar, araç vs denetimi gerçekleştirildi. Bu denetimler sonucunda 700 bin TL ye yakın idari para cezası yazıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu