ÇevreGündemMagazinManşet

ATA DEMİRER DENİZDEN ÇÖP TOPLADI

deniz_dibi_temizligi (26)Bodrum Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği “Denize en çok MAVİ yakışır” Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük sahilinde devam etti.

Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli dalgıçlar ile devam eden temizlik çalışmaları bu hafta Gümüşlük Mahallesinde yapıldı. Gümüşlük’teki deniz dibi temizliğine ünlü komedyen Ata Demirer ile Bodrumlu süngerci Mehmet Baş (Aksona Mehmet) ve oğlu Fatih Baş da eşlik etti. Denizde yaklaşık kırk beş dakika kalan Ata Demirer topladığı atıkları iskeledeki görevlilere teslim etti.

Böyle bir projenin içinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Demirer, “Bodrum Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu temizlik çalışmasına destek vermek için geldim. Burada olmaktan mutluyum.” şeklinde konuştu.

Demirer denizdeki kirliliğe kendi uslubunca cevap verdi. Gaztecilerin sorularını yanıtlayan Ata Demirer, “Adam karısını suda bırakmış. Denizin dibi çok fena” dedi.
Bodrum Belediye Başkan Vekili Özden Baysal’ın da takip ettiği Gümüşlük deniz dibi temizliğini, Gümüşlük Kemal Durmaz Ortaokulu ve İlkokulu öğrencileri de izledi. Öğrencilere Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görevli Çevre Mühendisi Ahmet Acar, deniz kirliliği konusuna çeşitli bilgiler verdi.

Temizlik çalışmasının ardından deniz dibinden çıkarılan atıklar, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ayrıştırılarak Konacık Mahallesindeki Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne götürüldü. Gümüşlük sahilinde yapılan temizlikte denizden 116 kg plastik, 70 kg cam, 27 kg lastik, 73 kg tekstil, 56 kg metal olmak üzere toplam 342 kg katı atık çıkarıldı.

Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Deniz Dibi Temizlik Çalışması 12 Nisan Çarşamba günü Yalıkavak’ta yapılacak. Çalışmalar 19 Nisan’da Gündoğan, 26 Nisan’da Küçükbük, 3 Mayıs’ta Gölköy, 10 Mayıs’ta Türkbükü, 17 Mayıs’ta Torba, 24 Mayıs’ta Bardakçı ile devam edip 5 Haziran’da Bodrum merkezdeki çalışmayla sona erecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu