ÇevreEkonomiManşet

Denizova GES Projesi Tanıtıldı

109 Milyon TL Yatırım

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi 109 Milyon TL yatırımla hayata geçireceği Denizova Güneş enerji Santrali Projesi’nin tanıtım törenini Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Proje kapsamında kurulacak olan Santral ile yıllık 20 Milyon TL’lik elektrik üretilerek önemli bir tasarruf sağlanacak.

Menteşe İlçesi Denizova Mahallesi’nde 96 bin 832 metrekare arazi üzerine kurulacak Güneş Enerji Santrali yatırımı için Büyükşehir Belediyesi tanıtım töreni düzenledi. 109 Milyon TL yatırımla Muğla’ya kazandırılacak olan Güneş Enerji Santrali tanıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ev sahipliğinde Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’nin günlük ortalama güneşlenme süresi en yüksek şehirlerinden biri olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi devreye alacağı Menteşe Denizova Güneş Enerji Santrali 5 MWe (6,22 MWp) kurulu güce sahip olacak ve yıllık 9.3 Milyon Kwh elektrik üretecek. 96 bin 832 metrekare alana 11 bin 310 adet 550 w güce sahip güneş panelleri kurulacak. Güneş Enerji Santrali 109 Milyon TL’ye mal olacak. Yıllık 19 Milyon 623 Bin TL değerinde elektrik üretmesi planlanan santral 340 bin ağacın temizleyeceği karbon emisyonunu ortadan kaldıracak.

Muhtar Karataş, “Ekip Biçilmeyen bu arazide güneşten sadece ısınmak için değil enerji üretimi için de yararlanacağız”

Menteşe Denizova GES Projesi tanıtım töreninde konuşan Denizova Muhtarı Halil Karataş şunları söyledi; “Öncelikle Denizova Mahallemize böyle önemli bir yatırımı kazandıran Büyükşehir Belediye’mize ve başkanımız Osman Gürün’e teşekkür ediyorum. Ekilip biçilmeyen, tarım ve orman arazisi olmayan bu alana kurulacak güneş panelleri ile Muğlamız için elektrik üretilecek. Güneşten sadece ısınmak için değil elektrik üretmesi için de yararlanacağız. Hem çevreyi hem de Muğlamızın bütçesini koruyan bu yatırıma ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum.”

Proje tanıtım toplantısında konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tüm Muğla için hizmet üreten, kırsal mahallelere büyük yatırımlar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti ve bu Güneş Enerji Santrali projesinin örnek bir proje olduğunu belirtti.

Başkan Gürün; “Güneşten Payımızı Alacağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Denizova Mahallesi’nde hayata geçirdikleri GES projesi ile Muğla’nın güneşten payını aldığını söyledi ve bu çevreci yatırımlar sayesinde geleceğe daha yeşil bir Muğla bırakacaklarını belirtti.

Başkan Gürün; “2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da Bodrum’dan Seydikemer’e geniş bir coğrafyada yaşayan vatandaşlarımız için hizmet üretiyoruz. Altyapıdan ulaşıma, sağlıktan tarıma 10 yılda Muğla’da büyük hizmetler yaptık. Özellikle Bodrum’un altyapı, kanalizasyon sorununu büyük ölçüde çözdük. Fethiye’de modern altyapıya kavuştu. Uzun yıllardır çözülemeyen Marmaris Bozburun, Milas Ören’de altyapı yatırımlarımız devam ediyor. Sorumluluğumuzdaki 2346 km yol ağımızı yeniledik. Kırsalın merkeze güvenli ve modern yollarla gelebilmesini sağladık. Tüm bu yatırımları yaparken Büyükşehir Belediyesi olarak Muğlamıza en fazla yatırım yapan kurumuz ve bununla da gurur duyuyoruz” dedi.

Başkan Gürün, “Güneşten enerji Üreten santraller Yaptık ve En Büyüğünü Denizova’da Hayata Geçiriyoruz”

İl genelinde hizmet üreten Büyükşehir Belediyemizin tükettiği enerji miktarı yüksek. Bu nedenle yenilenebilir enerji olarak güneşten elektrik üreten santraller yapıyoruz. İl belediyesi iken mezbaha tesisi ile başladığımız güneş enerjisi yatırımlarına Menteşe, Bodrum otogar çatıları, Konacık hizmet binası, Geçici Hayvan Bakımevi çatısında devam ettik. Şimdi de güneş enerjisi yatırımlarımızın en büyüğü olan Denizova Güneş Enerji Santrali proje tanıtım törenindeyiz. Tüm kurumlardan izinler alınarak bu yatırımı Muğla’mıza kazandırıyor, güneşten payımızı alıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu