GündemHayatManşetSpor

CADILAR DENİZDE RAKİP TANIMIYOR

deniz-cadıları-bodrum-Yelken7 bayanın, 2011 Yılında “Deniz Cadıları” adıyla kurdukları yelken takımı erkeklere meydan okumaya devam ediyor.

Çoğunluğu Ankara’da yaşayan bayanlar son olarak Bodrum’daki yarışlarda boy gösterdi.

Ankara, İstanbul, Antalya ve Bodrum’da yaşayan, değişik meslek gruplarındaki bayanlar 2011 yılında kurduğu ‘Deniz Cadıları’ isimli yelken takımı ile denizdeki en zor şartlarda bile yarışlarını tamamlıyorlar.

Ağırlıklı olarak erkeklerden kurulan takımların yarıştığı yelkenli tekne yarışlarında erkeklerden geri kalmayan Deniz Cadıları bugüne kadar birçok derece elde etti.

Takımın kurucularından Bankacı Ceyhan Asil, mücadele etmek keyif aldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Deniz Cadılarının kurucu ekibindeniz 5 kişiyiz burada ama onun dışında her sene biz farklı arkadaşları da bünyemize katarak denizi sevdirmeye çalışıyoruz.

Mücadeleyi seviyoruz hepimiz. Buradaki arkadaşlarımızın çoğu 30-40 yaşlarının üzerinde, 60 yaşa kadar arkadaşlarımız var. Denizi geç de olsa çok sevdik ve bu olaydan çok keyif alıyoruz. Yeni yelerimizi de aramıza katmayı çok arzu ediyoruz.”

Gruba yeni kazandırılan üyelerle birlikte yarış öncesinde ve sonrasında eğitim ve hazırlıklarını sürdüren Deniz Cadıları gerektiğinde tekne direğinin tepesine kadar da tırmanabiliyor.

Bodrum Karaada açıklarında gerçekleştirilen Kış Trofesine katılan deniz cadıları, 7 ayaktan oluşan yarışın 3. Ayağını da başarı ile tamamladı.

Finans Müdürü Tuba Gencer, Trofedeki tamamı kadınlardan oluşan tek takım olduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Çoğunluk ekibin Ankaralı, İstanbul’dan, Antalya’dan arkadaşlarımız var ve Bodrum’dan. Skyperimiz milli yelkenci onun dışında ekibin bütün üyeleri normal iş hayatında, sporcu olan insanlar değil yani. Hepimiz sonradan yelkeni öğrendik.”

Takımın üyelerinde Tülin Erdoğdu ile kızı Didem Erdoğdu birlikte rakiplerine karşı mücadele ediyor.

Otel sahibi olan takımın en yaşlı üyesi Tülin Erdoğdu, 5 senedir yarıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bayanlarla beraber, kadınlarla beraber kurduğumuz bu grupta işte 5 senedir yarışıyoruz.  Teknemiz vardı kullanıyordum zaten ama böyle ekip olunca daha farklı oluyor, yarış olunca daha farklı oluyor. Doğaya karşı mücadele vermenin keyfini yaşıyorsunuz. Yani bu yaştan sonra evet bizde buna merak saldık devam ediyoruz.

Kızımda, ben gidip geldikçe keyif aldıkça oda merak etti. Oda geldi oda çok zevk aldı, şimdi oda katıldı. 2 senedir de o geliyor bizimle birlikte.”

Biyolog Didem Erdoğdu ise annesinin maceralarına ortak olmak arzusu ile takıma katıldığını dile getirerek şöyle konuştu:

“Ben ekibe en son katılanlardanım. Annem gidip geliyordu. Onlarda baktım ekip çok keyifli. Burada, Bodrum’da geldikleri zaman yarışla ilgili çok anlattıkları şeyler çok keyifli bende kendime izin zamanı ayırmak için, çocuklardan kaçıp işte yelkene geliyorum hafta sonları yarışlara.

Yarış esansında başka hiçbir şey düşünemiyorsunuz o yüzden çok güzel yani. Tamamıyla mücadele, siz, deniz, rüzgar başka hiçbir şey yok yani. Kafayı boşaltmak için acayip bir şey spor.”

Hafta sonu gerçekleştirilen zorlu mücadelede Deniz Cadıları Gruplarında ikinci oldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu