GündemManşet

YEREL ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE

Bodrum-peynir-festivaliSlow Food Yaveş Gari Bodrum Yerel Grubu öncülüğünde her iki senede bir düzenlenen Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali üreticilerle vatandaşları buluşturuyor.

Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen peynircilerin doğal yöntemlerle ürettiği peynirler 3 gün boyunca sergilenecek.

Kaşarı, tulumu, hellimi, küflüsü, otlusu toplam 111 çeşit peynirin her biri farklı lezzet sunuyor.

Yaveş Gari Bodrum Gönüllüsü Deniz Kurtsan etkinlik hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“7 bölgeden yaklaşık 22 peynirci, 111 çeşit peynir tattırıyorlar ve satıyorlar. Bu peynircilerin hepsinin ortak özelliği endüstriyel üretim değil de kendi mandıralarında ya da kendi hayvanlarından elde ettikleri sütleri çoğunlukla geleneksel metotla yani hazır maya kullanmadan şirden diye tabir ettiğimiz kursak mayasıyla kendi hayvanlarının kursaklarından elde ettikleri doğal mayayla yapılmış peynirleri tattırıyorlar.

Neden bu peynirlere önem veriyoruz biz Slow Food olarak? Çünkü bunlar daha şifalı, tabi ki çok lezzetli, üstelikte kimsenin bilmediği peynirler. İyi, temiz, adil gıdaya inanan bizler yerel çiftçimize desteklemek, sürdürülebilir balıkçılığı desteklemekle ilgili gönüllü çalışıyoruz.”

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve hem yerel üreticiye destek olmak hem de doğal peynirlerle vatandaşları buluşturmak amacıyla yapılan Peynir Festivali büyük ilgi gördü. Üreticilerde bu durumdan hayli memnun kaldı.

Bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen festival alanını ziyaret eden vatandaşların bazıları ilk defa bu kadar çok peynir çeşidini bir arada gördü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu