GündemManşet

UKOME KARARINA BİR DARBE DAHA

12Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, UKOME’ni aldığı kararları karşı açtığı yargı savaşını bir bir kazanıyor.

Son olarak Yalıkavak Kooperatifi tarafından Muğla 1. İdare Mahkemesine açılan dava sonucuna ilişkin Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Muğla Vergi Mahkemesince Taksi (T Plaka) ve Servislerden (S Plaka) alınan Güzergah İzin, Araç Uygunluk ve Taksi-Servis Çalışma İzin Belgesi ücretleri adı altında alınan paraların yasal olmadığını ve taksicilerden ve servis sahiplerinden alınamayacağına hükmeden vergi mahkemesinden sonra, Yalıkavak Kooperatifi tarafından Muğla 1 İdare Mahkemesine açılan dava da 14.10.2016 tarihinde UKOME tarafından alınan Sefer hareket saat ve sayılarına ilişkin UKOME kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali talepli dosyada, mahkemece Yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir. Yalıkavak Kooperatifi Avukatı Av. Barış Eğilmez tarafından açılan davada verilen kararda; Büyükşehir Belediyesinin sefer hareket saat ve sayılarının Belediyeye ait otobüslerle sefer sayısı daha önce 18 iken, UKOME nin 14/10/2016 tarihinde almış olduğu kararla 24 sefere çıkartılmıştı. Kooperatiflere ait otobüsler arasında homojen ve adaletli bir şekilde tespit edilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Bu kararla Muğla Büyükşehir Belediyesinin kamu gücünü kullanırken hakkaniyete ve vicdana aykırı karar almasının önüne bir kere daha geçilmiştir.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu