EğitimGündemManşet

OKULDA, EV ORTAMINDA KİTAP OKUYORLAR

okuma projesi-BodrumBodrum’daki bir ilkokulda,  “Evde ve Okulda Ailemle Kitap Oku-Yorum” Projesi başlatıldı.

Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu tarafından hazırlanan proje sayesinde öğrenciler ve velilerin okuma alışkanlığının yükseltilmesi evlerinde de okuma saati uygulamaları amaçlanıyor.

Okul içinde açılan Hayaller Kütüphanesinde başlatılan projede ilkokul öğrencileri hikaye kitapları okurken velilere ise anne-baba çocuk ilişkisini anlatan kitap dağıtıldı.

Kütüphanenin açılış törenine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin proje hakkında şunları söyledi:

“ İlim Çin’de de olsa alın diyen bir kültürün, medeniyetin mensupları olarak okuma ve yazma konusunda çocuklarımıza sözden ziyade yaparak örnek olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Evlerimizde de kitap okuma saatlerinin oluşturulması gerektiğini velilerimize tavsiye ediyoruz. İnanıyorum ki, eğitim-öğretimdeki başarımıza büyük katkı sunacaktır.”

Okul içinde bulunan ve standart kütüphane dışında olan Hayaller Kütüphanesinin adını da öğrenciler seçti. Bu kütüphanede hafta da bir gün toplanan veliler çocukları ile bir saat boyunca kitap okuyor. Veliler okudukları kitabı evlerinde bitirerek bir sonraki hafta toplandıklarında kitap hakkında tartışacaklar.

Projenin koordinatörlerinden olan Sınıf Öğretmeni Fatma Geçin ise projenin amacını şu sözlerle anlattı:

“Projemizin amacı, eğitim-öğretim süreci dahilinde ve bu hayatımızın hemen hemen her aşamasında çocuklarımıza kitabı sevdirmek, kitabın önemini kavratmak için biz zaten yeterince tüm çabaları sarf ediyoruz, gösteriyoruz fakat bu çabaya velimizi de dahil etmek, velimizi de bu işin içine katmayı amaçladık. Bu hedefle yola çıktık. Malumunuz, bir millet için en büyük servet kitaplardır. Bir anne baba içinde en büyük servet çocuğuna bırakabileceği en kalıcı servet kitaplardır, kitabı sevdirmektir, kitap okuma alışkanlığını kazandırabilmektir. Bu proje ile velilerimizi işin içine dahil etmek, onları da çocuklarımıza model olma noktasında faal hale getirmek için bu projeyi başlattık.”

Proje velilerin de büyük ilgisini ve beğenisini kazandı.

Bazı velilerin kitap okuma konusunda aklını başına getiren bu örnek projenin Milli Eğitim Bakanlığının “Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri” ne aday olacağı bildirildi.

 

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu