ManşetSpor

Bodrum’dan Start Alan Tur Sürüyor

İzmir-Manisa Tırmanış Etabını Sepulveda Kazandı

 

57.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour of Türkiye) 4’üncü etabı da koşuldu. TUR’un 152.1 kilometrelik İzmir-Manisa tırmanış etabını Drone Hopper – Androni takımından Eduardo Sepulveda 3 saat 48 dakika 38 saniye ile kazandı. Arjantinli bisikletçi finişe 4 kilometre kala müthiş bir atak yaptı ve çizgiye tek başına geldi. Tırmanış etabının favorisi Arkea Samsic takımının Kolombiyalı sporcusu Nairo Quintana ise öndeki rakibini yakalamak için büyük bir çaba sarf ettiyse de başarılı olamadı. Bisikletçiler Kraliçe Etabı olarak adlandırılan Manisa’nın Spil Dağ’ına 14 kilometrelik bir tırmanışla geldi. Sprinterlerin hayli zorlandığı tırmanış etabı, yokuşçu sporcuların öne çıktığı bir yarış oldu.

STARTI T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANI DR. MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU VERDİ 

T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun damalı bayrağı sallamasıyla 161 sporcu İzmir’den, Manisa etabına pedal çevirmeye başladı. DSM takımından Jonas Hvideberg, start noktasına gelmeyince yarış dışı kaldı. İlk 4 kilometre toplu geçildi. Grupta temponun hayli yüksek olduğu gözlenirken 16’ncı kilometrede ilk kaçış grubu oluştu.

NICOLAS EDET, “BİR BİLİNMEZLİK İÇİNDEYİZ” 

Arkea Samsic takımının başarılı sporcusu Nicolas Edet, “Bugün takım arkadaşımız Qiuntana’nın geçirdiği kaza, etaptaki varlığını etkileyecek gibi gözüküyor. Çok büyük şansızlıklar yaşıyoruz. Açıkçası bir bilinmezlik içerisindeyiz” dedi.

PHILIPSEN TURKUAZ MAYOYU ÇOK BEĞENDİ 

Alpecin Fenix takımının başarılı sporcusu Jasper Philipsen etap öncesi Turkuaz mayoyu çok beğendiğini, ancak bu mayoyu ancak bir gün taşıyabileceğini ifade ederek fazla iddialı olmadığını söyledi.

RAIELANU HEDEFİM İLK 10 

Sakarya takımının çalışkan sporcusu Moldovalı Cristian Raielanu tırmanış etabının ilk 10 sporcusu arasında yer almayı hedeflediğini belirtti. Raielanu kazadan sonraki durumunu da test etme imkânı bulacağını sözlerine ekledi.

JOHANNESSEN, “GEÇEN YIL 9’UNCU OLMUŞTUM” 

  1. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unda genel ferdi klasmanda dokuzuncu olan Uno X takımının Norveçli sporcusu Anders Johannessen, “Yarış öncesi hastalanan Anton Chirmig’in yerine geldim. Organizasyon, etaplar ve ülke çok güzel” dedi.

KAÇIŞ GRUBUNDA İKİ DE TÜRK SPORCU VAR 

Eola takımından Simone Bevilacqua, Euskatel-Euskadi takımından Goiogana Goiketxea, Wildlife Generation takımından Serghei Tvetcov, Sakarya takımından Elchin Asadov, Spor-Toto takımından Feritcan Şamlı ve Oğuzhan Tiryaki, Saris Rouvy Sauer takımından Jon Knolle, China Glory takımından Reiner Honig kaçış grubunu oluşturdu. İlerleyen kilometrelerde ara epey açıldı. 30’uncu kilometre geçilirken fark, pelotonla (Ana Grup) 2 dakika 50 saniyeye ulaştı.

QUINTANA’NIN BAŞINA GELMEDİK KALMADI 

Tırmanış etabının favori ismi Nairo Qintana nötral startın verildiği alanda bisiklet değişikliği yaptı. Sonra yeniden grupla buluştu. Bu değişiklikler Tur’un başında bu yana yaşadığı talihsizlerin bir başkasıydı.

İLK PRİM KAPISINI OĞUZHAN TİRYAKİ GEÇTİ

VITALLY BUTS MAYO ŞANSINI SÜRDÜRÜYOR

Etabın 40.5’inci kilometresi geçilirken Shimano’nun sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri olarak adlandırılan Beyaz mayo mücadelesi vardı. Prim kapısını Spor-Toto takımından Oğuzhan Tiryaki birinci olarak geçti. İkinciliği Saris Rouvy Sauer takımından Jon Knolle, üçüncülüğü de yine Spor-Toto takımından Feritcan Şamlı elde etti. Bu sonuçlara rağmen Sakarya takımından Ukraynalı Vitally Buts’un Beyaz mayoyu koruma şansı sürüyor.

FARK 2 DAKİKA 

50’inci kilometre geçilirken ana grup, kaçan 8 sporcu ile arasındaki zaman farkını 2 dakikaya indirdi. Temponun yine yüksek olduğu gözlenirken, sprintçiler ve yokuşçular arasındaki mücadele zaman zaman doruğa çıktı.

SPRİNT PRİMİ KAPISINI FERİTCAN ŞAMLI ALDI 

Etabın 97.7’nci kilometresinde Mosso’nun sponsorluğundaki Sprint Prim Kapısı geçildi. Yeşil Mayo mücadelesinde Spor-Toto Takımı’ndan Feritcan Şamlı kapıyı birinci geçti. İkinciliği Sakarya Takımı’ndan Elchin Asadov, üçüncülüğü de Eola takımından Simone Bevilacqua elde etti.

GRUBU ALPECİN VE UNO X ÇEKİYOR 

Tırmanma başlangıç noktasına kadar zaman zaman Peloton’u Alpecin Fenix ve Uno x takımının sporcuları tarafından tempo verdiği gözlendi. Buna bazen Arkea Samsic takımı da destek verdi.

TIRMANIŞ BAŞLADI 

Finişe 13 kilometre kala kaçış sona erdi. Pelotonun önünde Nairo Quintana, Jay Vine ve Anders Johannessen bulunuyordu. Spil Dağı tırmanışı müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Bisikletçiler 14 kilometre boyunca tırmanış yaptı ve 1.200 metre yüksekliğe çıktı. Finişe 5 kilometre kala daha sert bir eğime sahip olduğundan bisikletçiler epey zorlandı. Ortalama eğim yüzde 7 olarak hesaplandı.

LOTTO SOUDAL ÇEKİYOR 

Son 10 kilometrede Lotto-Soudal takımı sayıca azalan pelotonu çekmeye devam etti. Her geçen dakika tırmanış daha da zorlu hâle geldi.

4 KİLOMETRE KALA ATAK YAPTI 

Drone Hopprer – Androni takımının Arjantinli sporcusu Eduardo Sepulveda atak yapıp gruptan kaçtı. Kısa bir süre sonra Arkea Samsic takımının Kolombiyalı tırmanıcısı Naira Quintana peşine takıldı. Bu ikili finişe kadar amansız bir mücadeleye girişti. Arkadaki 10’lu grupta bu ikiliye yetişmek için büyük bir mücadele verdi.

BAKAN KASAPOĞLU SON 25 KİLOMETREYİ YARIŞ İÇİNDEN İZLEDİ, MEDYA TIRINI ZİYARET ETTİ 

T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu damalı bayrağı salladıktan sonra Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’ndan TUR’la ilgili bilgi aldı. Kasapoğlu daha sonra üstü açık bir araçla İzmir-Manisa etabının bitimine 25 kilometre kala yarışın içine dâhil oldu ve dünyaca ünlü sporcuları zaman zaman alkışlayarak destek verdi. Bakan, finiş noktasında bulunan iki medya tırını da ziyaret ederek basın mensuplarının çalışması hakkında bilgi aldı ve kısa bir süre kendileriyle sohbet etti.

TUR’A YARIN 191.7 KİLOMETRELİK MANİSA-AYVALIK ETABI İLE DEVAM EDİLECEK 

  1. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na (Tour of Türkiye) yarın 191. 7 kilometrelik Manisa-Ayvalık etabı ile devam edilecek.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu