EkonomiGündemManşetTurizm

TURİZMCİYE YURT DIŞI UÇAK DESTEĞİ

thyollarıTürk Hava Yolları’nın, turizme destek amacıyla, Türkiye Otelciler Federasyonu tarafından gelen talepleri olumlu değerlendirerek, 2017 mayıs ayından itibaren yaz sezonunda yurt dışından Türkiye’ye charter seferleri düzenleyeceği öğrenildi.

Bodrum Otelciler Derneği BODER Genel Sekreteri Orhan Kavala geçtiğimiz günlerde THY Genel Müdürü Bilal Ekşiye bir mektup göndererek yurt dışında belirlenen 7 merkezden karşılıklı olarak Bodruma yaz aylarından direkt uçak seferi düzenlenmesini istemişti.

BODER Genel Sekreteri Kavala, TUROFED Türkiye Otelciler Federasyonu başkanı Osman Ayık ile THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin yaptığı görüşmeden yurt dışı charter seferleri düzenlenmesinin yolunun açıldığını bildirdi.

TUROFED den gelen yazıda “Türk Hava Yolları Genel Müdürü ile Osman Ayık Başkanlığında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplantıda, yapılacak işbirliğine esas olarak; öncelikle bölgelerin doğrudan ana pazar şehirleri ile bağlantılarını sağlamak amacıyla charter seferlerinin yerleştirilmesi, ardından doluluk oranlarına bağlı olarak tarifeli seferlere geçilmesi konusunda mutabık“ kalındığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak THY Genel Müdürü’nün “uçak başına %75 doluluğun uçulabilir, bunun altındaki doluluk oranlarının zarar olarak değerlendirildiğini ifade ederek işbirliği yapılacak seyahat acentası tarafından organize edilmesi istenen charter seferlerinde ortaya çıkacak risklerin bölgelerde; belediye, valilik ve ticaret odaları ve konaklama işletmelerinin oluşturacağı bir sistem ile paylaşılmasını, söz konusu sistemin başarılı işlemesi durumunda ileride charter uçuşlar yerine tarifeli seferlere de geçilebileceğini”nin belirtildiği alınan bilgiler arasında yer alıyor.

BODER  Genel Sekreteri Orhan Kavala THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye gönderdiği mektup ile, İrlanda ( Dublin )  –  Bodrum ,    İskoçya ( Edinbug ) –  Bodrum,  İngiltere ( Mancester ) ve ( Londra ) – Bodrum,   Fransa ( Paris ) – Bodrum,  Hollanda ( Amsterdam ) – Bodrum,  Belçika ( Bruksel ) – Bodrum’a direk uçuşların başlamasını talep etmişti.

THY TURİZMCİLERİ UMUTLANDIRDI

Kavala, THY Genel Müdürü Ekşi’nin yaz aylarında yurt dışından 7 noktadan direk uçak seferlerinin yapılması konusunda verdiği desteğin turizm sektörünü umutlandırdığını ifade etti.

Kavala ayrıca; THY’nin bu uygulaması ile Dünya Turizm arenasında Türkiye ye önemli bir avantaj sağlanacağını, sadece riskli zamanlarda değil,  tüm zamanlarda Türkiye için sektörü yönlendirme avantajını eline geçirmiş olacağını ifade ederek “Bodrum olarak bu çalışmanın içinde olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyacağız. Bu konu ile ilgili olarak sizin de uygun görmeniz halinde İstanbul veya Bodrumda bu konu ile ilgili bir toplantı yapmayı arzu ederiz.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu