AsayişÇevreGündemManşet

HAVADAN MÜDAHALE ETKİLİ OLDU

pageÖğlen saatlerinde Bodrum’a bağlı Akçaalan Mahallesi’nde başlayıp İslamhaneleri Mahallesine yayılan yangına karadan ve havadan müdahale edildi.

Yerleşim yerlerinin yakın olduğu bir alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayarak vadi içinde rüzgarında etkisiyle büyüyen yangına 1 Helikopter, Bodrum İtfaiye Grup Amirliğine bağlı 7 araç, Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı6 Arazöz, çok sayıda orman işçisi, vatandaşlar ve sivil kurtarma ekipleri müdahale etti.

Yaklaşık 3 saat süren yangın sırasında vatandaşlar korku dolu anlar yaşarken bir taraftan da kendi çabalarıyla yangını söndürmek için mücadele etti.

Çok sayıda zeytin ağacının da kül olduğu yangında bazı hayvanlarda zarar gördü. Arazileri küle dönen çiftçiler kuyudan çektikleri su ile zeytin ağaçlarını yangından korumak için çaba harcadılar.

Ekiplerin havadan ve karadan yoğun çalışması sonrasında yangın kontrol altına aldığı ve 10 Hektarlık alanın zarar gördüğü yangında soğutma işlemleri ise devam ediyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu