GündemHayatManşetSağlık

ALEYNA YARDIM BEKLİYOR

Aleyna Akay-Bodrum-Şoför bir baba ile işinden ayrılmak zorunda kalan bir annenin tek çocuğu olan küçük Aleyna bir Serebral Palsi hastası.

Ailenin iddiasına göre, Aleyna Gül Akay doğumdan kısa süre sonra geçirdiği rahatsızlıkta uygulanan yanlış tedavi sonrası Serebral Palsi hastalığına yakalandı.

5,5 yıl boyunca evlatlarının tedavisi için varını yoğunu ortaya koyan Tarık ve Zeynep Akay çifti artık Aleyna’nın tedavisi için gerekli olan ilaçları alamayacak duruma geldi.

İzmir ve Milas’ta tedavisi süren küçük kızın vücudundaki gelişimin normale dönebilmesi için doktorlar tarafından önerilen bitkisel içerikli ilaçlara ihtiyacı var. Sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrıya gereli cevabı bulamayan aile şimdi kara kara düşünüyor.

Dünyalar güzeli kızı için işini bırakarak her anını kızına ayıran anne Zeynep Akay yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Doğumdan birkaç saat sonra başlayan spazm, kasılma dedikleri bir rahatsızlıkla dünyaya geldi. 2,5-3 aylıkken bir ani demir yüklemesi sonucu epilepsi hastası oldu ve Serebral Palsi, beyin zararı, beyin hücre zararı gördü. Bundan dolayı gelişim geriliklerimiz başladı. Şuanda da tüm doktor tedavilerimiz ve şeylerimiz devam ediyor hem İzmir’de hem burada olmak üzere. Bizim ihtiyacımız olan dediğim gibi doktor tavsiyeli olan bazı bitkisel ürünlerimiz var. Fiyatları çok yüksek, bizim bütçemiz yetişmiyor artık hani 5,5 yıldır kendi başımıza çabaladık ve şuanda her yere icralığız. Bizim istediğimiz, ilk anlarda bu bitkisel ürünler için bize yani illa bize para göndersinler demiyorum, bana ulaşıp nasıl sipariş vereceklerini benim söylediğim takdirde zaten benim orada bütün bilgilerim var. Benim üzerimden sipariş verip bu ürünleri bize de gönderebilirler. “

Aile, bir taraftan ilaç tedavisi bir taraftan fizik tedavisi devam eden küçük Aleyna’nın sağlığına kavuşacağı günü umutla bekliyor.

Maddi imkansızlıklar içinde kaldıklarını anlatan Baba Tarık Akay ise şöyle konuştu:

“Doğduğundan beri kızımla, sağlık sorunlarıyla uğraşıyoruz. 3 defa yoğun bakımda kaldı, hiçbir zaman ümidimizi yitirmedik, ümitsiz olmadık. Elbet bir gün benim çocuğumda yürüyecek konuşacak, anne-baba diyecek, diyerek umutla bekliyoruz. Maddi yönden şuanda tıkanmış durudayız. Yani insanlardan, ilaç, bitkisel ürünler için ilaçlar için maddi destek bekliyoruz. Herkesin gücü yettiğince.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu