ÇevreGündemManşet

DENİZDEN ÇIKANLAR İSYAN ETTİRDİ

DCIM100GOPROG0010157.Bodrum’da devam eden deniz dibi temizliği kampanyasında bugüne kadar 1,5 tona yakın atık malzeme çıkarıldı.

Öğrencilerin ve vatandaşların kıyıdan dalgıçların ise deniz dibinden yaptıkları temizlik Gümbet Koyunda gerçekleştirildi.

Turizm cenneti Bodrum’da, Bodrum Belediyesi tarafından “Denize en çok mavi yakışır” adıyla bu yıl 3.’sü düzenlenen deniz dibi temizlik çalışmalarının 4. Etabı Gümbet Koyunda gerçekleştirildi.

Çok sayıda öğrenci ve Gümbet kıyısındaki bulunan Wov ve Magnific otel personelinin de destek verdiği etkinlikte 13 dalgıç görev aldı.

Ellerindeki poşetlere deniz kenarlarında buldukları dolduran öğrencilere çevrenin korunması ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Deniz dibinde temizlik yapan dalgıçlarda ilginç görüntülerle karşılaştılar. Bir kaya parçasının içinde naylon poşet ve alkol şişesi ile birlikte barınan ahtapotun kendini korumak için yaptığı savunma kameralara yansıdı.

Yaklaşık 2,5 saat süren temizlik sonrasında çıkan malzemeler yine görenleri şaşkına çevirdi. Otomobil lastikleri, plastik atıklar, şişeler, tava, kahve makinesi, tabak, ayakkabılar bunlardan bazılar oldu.

Kıyıda toplanan atık malzemeleri gören 82 yaşındaki Melek Gürsu ise adeta isyan etti.

“Yazıklar olsun, size yazıklar olsun insan diye yaşıyoruz desene.” Diyerek tepki gösteren Melek Gürsu sözlerine şöyle devam etti:

“Valla görmedim böyle bir şey hiç. İstanbul’da yaşıyordum zaten sonra çocuklarımın yanına geldim buraya Bodrum’a. Burada görüyorum bunları ben. Şuraya bak, utanmazlar. Elleri kırılsın atanların, elleri kırılsın. Yazık, bunlarda insan diye yaşıyor değil mi. İnsan diye yaşıyor bu pislikler.”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu