Kültür SanatManşet

Hemşehrimiz Herodot Haftası Başladı

Uluslararası Çalıştay Çarşamba Günü Herodot Kültür Merkezinde

 

Bodrum’da doğan ve 30 yaşına kadar yaşayan Tarihçi Herodot’un, doğduğu topraklarda yaşatılması için Bodrum Belediyesi ile Herodot 3. Yaş Akademisi Derneği iş birliği ile hazırlanan “Hemşehrimiz Herodot Haftası” başladı.

Hemşehrimiz Herodot Haftası etkinlikleri, 31 Kasım Pazartesi günü Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Reyhan Destan’ın ve Mehmet Çuhadar’ın “Herodot Tarihi ve Devri” canlı sunumları ile başladı.

Reyhan Destan; Herodot Devri Felsefe, Düşünce ve Kültür Yapısı konularında, Mehmet Çuhadar ise Herodot’un Yaşamı ve Seyahatleri hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Oldukça yüksek katılımın bulunduğu sunumlar, yaklaşık 2 saat sürdü.

Etkinlikler, aynı gün Mausolos Sergi Salonu’nda Herodot 3.Yaş Akademisi Belgesel Fotoğraf Atölyesi’nin “Herodot’un Kentleri” ve Artemisia Sergi Salonu’nda Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı öğrencilerinin “Bizim Tarih” seramik sergisiyle devam etti. Sergiler 14 Kasım’a kadar meraklılarıyla buluşacak.

Mausolos Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen “Herodot’un Kentleri” sergisinde açılış konuşması yapan Bodrum Belediyesi Strateji Geliştirme ve Projeler Koordinatörü Ali Ulusoy, Hemşehrimiz Herodot Haftası’nın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, ilk defa Herodot ile ilgili ciddi bir organizasyon yapıldığının altını çizdi. Ulusoy, dünyadan Herodot çalışan çok önemli 23 bilim adamını buraya davet ettiklerini söylerken, “Amacımız Herodot’un bu coğrafyanın insanı olduğu, burada doğduğu ve büyüdüğü, 30 yaşına kadar burada yaşadığını, savaşlar nedeniyle Halikarnassos’u terk ettiği gerçeğini bir de bilim insanlarıyla tartışıp onların bakış açısından anlamak.” diye konuştu.

Herodot 3. Yaş Akademisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eftal Köklü ise bugünün onlar için çok önemli bir gün olduğunun altını çizerek. “Bir hafta sürecek olan Hemşehrimiz Herodot Haftası ile benim bildiğim kadarıyla kamuya açık en önemli etkinliklerden birine paydaşlık ediyoruz.” Diyerek sergi ile ilgili bilgiler verdi.

Herodot 3. Yaş Akademisi Mehmet Uyargil yaklaşık 15 yıldan beri Bodrum’un tarihi ve arkeolojisi konusunda fotoğraf ve belgesel çalışmaları yaptığını söyleyerek gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

2 Kasım Çarşamba günü etkinliklerin devamı olarak Herodot’un kapsamlı olarak ele alınacağı ve çeşitli ülkelerden bilim insanlarının katılacağı Uluslararası Herodot Çalıştayı, Herodot Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da başlayacak. Çalıştay, Herodot Kültür Merkezi’nde 4 Kasım’a kadar devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu