GündemManşetSiyaset

MUĞLA İL BAŞKANLIĞINA MÜRSEL ALBAN OLDU

CHP Muğla il başkanı Mürsel AlbanCumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Örgütü 35. olağan il kongresinde, Mürsel Alban ve Süleyman Uslu başkanlık için yarıştı. Süleyman Uslu 138 oy alırken, mevcut il başkanı Mürsel Alban 424 oy alarak başkan oldu. Kongreye Büyükşehir, Bodrum ve Marmaris Belediye Başkanlarının konuşmaları damgasını vurdu.

CHP İl Kongresi Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılım ile iki adaylı olarak gerçekleştirildi. Mevcut İl Başkanı Mürsel Alban açık ara fark ile başkanlığı kazanırken, muhalifin adayı olarak kongreye bir hafta kala adaylığını açıklayan Süleyman Uslu 138 oy aldı.

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in yaptığı kongrede, CHP Muğla Milletvekilleri Prof.Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan ve Av.Akın Üstündağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP’li ilçe başkanları, İlçe Belediye Başkanları, geçmiş dönem Muğla Milletvekilleri, delegeler ve partililer katıldı.

ALİ ACAR’DAN ZEHİR ZEMBEREK ELEŞTİRİLER…

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar kongrede yaptığı konuşmada oldukça dikkat çekici ifadelere yer verdi. Başkan Acar; “Bir sıkıntı var. Sen olmuşsun ben olmuşum önemli değil. Farklı noktalara gidiyoruz. Sıkıntı Büyükşehir yasası ile birlikte iletişimsizlik Marmaris Belediye Başkanını elinin tersi ile bir kenara itip de bürokratlar veya oradaki bir iki kişi ile muhatap olup da, hiçbir şeyden haberimiz olmadan kendi bölgemdeki kararlar, idare ve planlama ile ilgili hiçbir şeyden haberimizin olmaması, bırakın yöneticileri seçilmiş olan hiçbir bürokratın bizi ziyaret etmemesi, ulaşım, planlama, itfaiye gibi konulardan kesinlikle bilgi sahibi değiliz. İnsan yerine konulmadığımızı hissediyorum. Bunu 1,5 yıldır genele merkezimize, partimize iletiyoruz. Bunun bir an önce çözülmesi lazım. Bakınız AKP son genel seçimlerden sonra taktik değiştirip bizim gibi turizm bölgelerine yatırımları yağdıracaklar. Birlik ve beraberlik içerisinde bu gücümüzü ortaya koyamaz isek, inanın yarın önümüzdeki seçimlerde çok geç kalmış oluruz. AKP’yi çok hafife almamak lazım. Onlar da geliyorlar, ellerinde güçleri var. Bunun bir an önce oturulup medeni insanlar gibi konuşup çözülmesi gerekir. Ciddi sorunlarımızın olduğunu, bunların çözülemeyecek sorunlar olmadığını hatırlatmak istedim” dedi.

İLÇE BAŞKANI SİYASİ BÜYÜĞÜMDÜR…

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’dan sonra kürsüye gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bizler hizmet yaparız. Siyaseti İlçe ve il başkanlarımız büyüklerimiz yapar. Bizler sadece onlar sıkıştıklarında yanlarında oluruz.” Diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; “Siyasetten hep uzak durdum. Ama ilk defa Muğla siyasetine girme ihtiyacı hissettim. Bunu neden hissettim biliyor musunuz? Sadece siyasi erkin bizleri bir araya getirip toplaması için. Bunun dışında hiçbir kavgam yok. Bunun dışında hiç kimseyle bir kavgam ve saygısızlığım yok. Gönül ister ki şu kongre salonlarında yaptığımız mücadeleleri meydanlarda sokaklarda yapabilsek. Birbirimizi kırmak bize hiçbir şey kazandırmıyor. Biz kimsenin adamı değiliz. İlçe başkanımız ile bugün farklı kulvarda olabiliriz. Ama benim siyasi büyüğümdür. Saygıda asla kusur etmem”

BEN KENDİ PARTİMİN BELEDİYE BAŞKANINI ELEŞTİREREK BAŞARILI OLAMAM…

Marmaris ve Bodrum Belediyelerinin Büyükşehir Belediyesi ile iletişim sorunu yaşandığı yönündeki iddiaları ile ilgili oldukça önemli değerlendirmeler yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, “Biraz önce konuşan arkadaşlar ile hep birlikteyiz. Ağabey kardeş ilişkilerimiz var. Dinlerken, dışarıdan birisi baktığında Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmamış, 9 ilçe belediye başkanlığını kazanmamış ve seçimlerde de çok önemli bir başarısızlığın altına imza atmış, bir il kongresinde yapılan eleştiriler, emeğe saygı diyen bizler için hiç de doğru bir davranış şekli değil.” dedi.
Başkan Dr.Gürün konuşmasının sonunda Büyükşehir’i hedef alan ve icraatlarını hedef alan konuşmalar olduğunu ancak  il başkanlığı seçiminde bunlara yanıt vermeyeceğini ifade ederek “Benim ağzımdan hiçbir belediye başkanımı veya üst yönetimi eleştirdiğimi duyan var mı? Yok. Çünkü ben kendi partili belediye başkanımı, yöneticimi, milletvekilimi eleştirerek o ulaşmak istediğim ütopyaya ulaşamam.” dedi.

İLETİŞİMSİZLİK KONGREYE DAMGASINI VURDU…

CHP Muğla İl Kongresinde konuşan İl Başkan adayı Süleyman Uslu, mevcut başkan Alban ve il yönetimin Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum ve Marmaris Belediye Başkanları arasındaki uyumsuzluğu ve iletişimsizliği gideremediğini açıkladı. Süleyman Uslu’nun, CHP İl Kongresine damgasını vuran Büyükşehir ile Bodrum ve Marmaris Belediyeleri arasındaki iletişimsizlik ve uyumsuzluk olduğu konusundaki değerlendirmesi şu şekilde;
“Yola çıkış nedenlerimizden birisi kongrenin süre gelen sürecinde Belediyelerimiz arasında uyum ile ilgili uyumsuzluk. Birbirimizi hiç kandırmayalım. Biz mademki bu ailenin birbirine saygılı üyeleriyiz, birbirimizi sevmemiz çok da şart değil. Ama birbirimize saygı göstermek zorundayız. Özellikle dünyanın gözdesi olan Bodrum ve Marmaris Belediyelerimiz ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasındaki uyumsuzluk konusu. Bunu çok da düşmanlık haline getirmemizin bir gereği yok. Bu konu İl Danışma Kurulu’nda konuşulmalıydı. Niye konuşulmadı? Kaç defa İl Danışma Kurulu toplandı? Bu kurulun doğal üyesiyim. Benim mi haberim olmadı. Örgüt yönetimi erkini elinde bulunduran yapı böyle bir durumu gözlemleyip müdahale etmek durumundadır”

BELEDİYE BAŞKANLARI BÜYÜKŞEHİR İLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞMAK ZORUNDADIR…

CHP İl Başkanlığı diğer adayı Mürsel Alban, İl Danışma Kurulu toplantılarını yapamadıklarını ve bu konuda çok haklı olduklarını dile getirerek başladığı konuşmasında Uslu’nun eleştirilerine şöyle yanıt verdi;  “Belediyeleri arasında sanki bir sorun varmış gibi yansıtılan durum var. Hiçbir belediye başkanımız arasında böyle bir sorun yok. Her belediye başkanımız diğer belediye başkanı ile uyum içinde çalışmak zorundadır. Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklanan bazı sorunlar vardır. Bunlar da aşılacaktır”

BODRUM’DAN İL YÖNETİMİNE BİR, KURULTAY DELEGELİĞİNE DÖRT İSİM…

Toplam 612 İl delegesinden 562’si oy kullandı. 50 delegenin oy kullanmak üzere Muğla İl Kongresine katılmadığı ise dikkat çekti. Süleyman Uslu 138 oy alırken,  Mürsel Alban ise 424 oy aldı.

Bodrum’dan Mustafa Coşkun’un da seçildiği, Mürsel Alban’ın başkanlığındaki yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu; Ali Alper, Mustafa Coşkun, Şeref Çağırkan, Onur Gündoğan, Cenk Gürsoy, Mehmet Güven, Bircan İnan, Ahmet Korkmaz, Rüya Mansuroğlu, Özgür Oğuz, Çiğdem Başarır Sandıkçıoğlu, Neriman Seçer, Hüsamettin Tepeli, Nesrin Tiriç, Hakan Ünsal, Kıvılcım Yavuz, Müge Yenisu, Vahdettin Yıldız, Nihal Yılmaz, Adem Zeybekoğlu.

Bodrum’dan dört ismin yer aldığı Kurultay delegeleri ise şöyle; Mürsel Alban, Osman Gürün, Elif Süheyla Tokat, Berrin Naz Ender Taşören, Ela Bergamalı, Bahattin Gümüş, Recai Seymen, Önder Batmaz, Mehmet Sertkaya, Ali Özgür Kullukçu, Kamil Genek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu