ÇevreGündemManşet

DEPREM EN ÇOK TARİHİ BİNALARI ETKİLEDİ

eski yapılarBodrum başta olmak üzere Datça ve Yunanistan’ın İstanköy Adasında etkili olan 6,3’lık deprem en çok tarihi ve eski binalarda hasara yol açtı.

Merkez üssü Karaada açıkları olan ve derinliği 18 kilometrede olan 6,3’lık deprem sonrası Bodrum ve çevresinde büyük panik yaşanırken, deprem en çok tarihi ve eski binalarda hasara yol açtı. Deprem sırasında Bodrum Yalı Çiftlik Mahallesinde bulunan ve içerisinde vatandaşların yaşadığı bazı evlerde çöküntü ve yıkımlar meydana geldi.

TARİHİ KİLİSE DE YIKILDI

Karaada açıklarında meydana gelen 6,3’lık depremin can kaybı yaşatmaması herkes tarafından sevinçle karşılanırken, şiddetli deprem sonrası yıkılan yapılar arasında Yalı Çiftlik Mahallesinde bulunan tarihi kilisede yer aldı. Tabanındaki mozaik ve içerisinde yapılan kaçak kazılarla gündeme gelen tarihi kilisenin büyük bir kısmı yıkılırken, koruma altına alınan mozaiklerde göçük altında kaldı.

YIKILAN BİNALAR OLDU

Tüm Türkiye ile birlikte tüm Dünyada en önemli haberlerden biri olan deprem sırasında depremin merkez üssüne en yakın merkezlerden biri olan Bodrum’un Yalı Çiftlik Mahallesinde de bazı eski evlerde yıkım ve göçükler meydana geldi. Yalı Çiftlik Mahallesindeki bazı eski evlerde yıkım meydana gelirken, evlerin yanında bulunan otomobillerde düşen parçalar nedeniyle hasar gördü. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı Yalı Çiftlik Mahallesinde evleri hasar gören vatandaşlar yetkililerin Bodrum’da yaşanan deprem sonrası mal kaybı olmadı demesine tepki gösterdi.

Mülkiyeti Bodrum Belediyesine ait olduğu bilinen ve Roma döneminden kalma olduğu tahmin edilen tarihi kilisede restorasyon çalışmaları başlamadan büyük bir hasar oluşması ise tarih severleri üzdü.

DEV ÇUKURLAR OLUŞTU

Öte yandan depremin merkez üssüne en yakın bölgelerden olan Yalı Çiftlik Sahilinde de 4 adet geniş çukur oluştu. Deprem sonrası sahile inen vatandaşların dikkatini çeken dev çukurlar ise göreviler tarafından kapatıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu