GündemManşetSiyaset

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat ÖztürkAK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, “Ak partinin ne yaptığı ortada. Cumhuriyetin  tüm değerleriyle sorunumuz yok. Anayasanın ilk 4 maddesiyle ile alakalı zerre kadar tereddüdümüz yok” dedi.

Öztürk, Kanal F Televizyonu’nda Türkiye ve Muğla gündemine dair açıklamalarda bulunarak, şöyle konuştu:

“Ak partinin ne yaptığı ortada. Cumhuriyetin  tüm değerleriyle sorunumuz yok. Anayasanın ilk 4 maddesiyle ile alakalı zerre kadar tereddüdümüz yok. Bu bir rejim değişikliği değildir.

Ak partinin hiçbir zaman böyle sıkıntısı olmadı. Her seferinde bu sorulmaz ki insana ayıp denen bir şey de var. Bu insanlarda ben anlamakta da zorlanıyorum yani bunun üzerinden siyaset yapılmaz Ak partiyi bu şekilde yalan iftira atarak yenme şansları yok.”

Öztürk, açıklamasında şunları söyledi:

“Bu anayasa değişikliği ile beraber inşallah hem millet egemenliğin ana kaynağı olacak kendi Cumhurbaşkanını kendi seçecek kendi seçtiği Cumhurbaşkanı da meclisin dışından kendi bakanlarını seçerek yürütmeyi oluşturacak. Bu sistem değişikliliği ile beraber yasama, yargı ve yürütme kesin hatlarla bir birinden ayrılacak.

Yürütme halkın iradesi ile tecelli etti. Kim seçti bu yürütmeyi millet seçti yüzde 50’nin üzerinde oyla aynı şekilde aynı seçimde diyoruz ki evet Cumhurbaşkanlığı bu şekilde seçilsin ama bir taraftan da parlamento olsun biz parlamentonun oluşuna saygılıyız”

15 Temmuz Darbe Girişimi

15 Temmuz’da millet sayesinde başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin birilerinin aracı kuruluşa havale edilmiş bir operasyonu olduğuna vurgu yapan Öztürk, şunları kaydetti:

“Şimdi biz kendi ülkemizde şimdi Amerika’yı karıştıran Amerika’da gidip Amerikan halkını öldüren Amerika’nın demokrasisine kurşun atan teröristleri kendi ülkemizde saklasak onları barındırsak Amerika bize ne der, ayağa kalkar demi.

Niye kendisi şu an onları besliyor hala Pensilvanya’da orada burada besliyor. Şimdi bunlar çok net şeyler. 15 Temmuz’da biz bunu gördük. Milletimiz 15 Temmuz’da bir kez daha millet olma şuuruna erişti. Gerçek kahraman Türk milletinin kendisidir. MHP’lisiyle CHP’lisiyle Ak partilisiyle yani aslında ben çok siyasi söylemlerde bulunup kimseyi kırmak istemiyorum. Çünkü 80 milyon biz kardeşiz. Bizim başka dostumuz yok”

El-Bab Operasyonu

Öztürk, açıklamasında El Bab’taki operasyonların sürdüğüne işaret ederek, şu bilgileri paylaştı:

“El Bab’da. Bizim derdimiz ileriye gitmek değil. Orada güvenli bir sınır hattımız var. Bizim ilk amacımız şuydu girerken ki ya bizim Kilis’e bomba düşerken bas bas bağırıyorlardı bize burada. Bir Kilis’i koruyamıyorsunuz bir işte engelleyemiyorsunuz. Antep’te bir düğünde Işid’li gelip bomba patlattığı zaman ne oluyor falan diye kamuoyunu ayağı kaldırıyorlardı. Girdik ne işiniz var şimdi orada diyorlar bize. Orada benim ülkeme taciz var. Oradan bir tarafta pkk, pyd orada ayrı bir yapılanma içerisinde ona müsade etmememiz lazım. Çünkü tamamen bir koridor oluşturmaya çalışıyorlar birileri. Onu bozduk bütün oyunu bozduk biz bilmem farkında mısınız bilmiyorum ama. Özellikle bu Fırat kalkanı operasyonu bütün oyunları bozdu.”

 

 

Fethiye ve Muğla Büyükşehir Belediyesi

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk , Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatci ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında yaşananlara dair şunları ifade etti:

“Behçet beyin Büyükşehir konusunda tepkilerinin büyük bir bölümüne katılıyorum. Özellikle Fethiye konusunda Fethiye’ye haksızlık yapıldığı konusunda hem fikiriz. Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye’nin kaynaklarını Fethiye’ye yönelik kullanmadığının farkındayız. Bu konuda ona katılıyorum. A Partili ilçelerimizde de bunu görüyoruz. Seydikemer’de, Kavaklıdere’de, Köyceğiz’de görüyoruz. Bu belediyelerimiz, üvey evlat muamelesi görüyor. Büyükşehir Belediyesi bu ilçelerin hakkını vermiyor.

Fethiye, Marmaris ve Bodrum buralar çok özel yerler ve Muğla Büyükşehir Belediyesi hala kendini Muğla’nın merkez belediyesi zannediyor ve eski alışkanlıklarından da kurtulmuş değil.

Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye’nin, Marmaris’in ve Bodrum’un hakkını verdiğini düşünmüyorum. İzmir’de Büyükşehir, Aydın’da Büyükşehir diğer yerlerde öyle bir sıkıntı yok. Ama bizim Muğla’mızda ki Büyükşehir yönetim şekliyle alakalı problem var. Sen üvey evlat muamelesi yaparsan Fethiye’ye öyle görürsen rakip görürsen o şekilde davranırsın ve öyle bir problem var diye düşünüyorum.

İnşallah doğru bir Büyükşehir Belediye başkanı gelirse bunların yaşanmayacağını düşünüyorum. Kaynak aktarımlarının daha doğru yapılacağını ve bir takım ilçe belediye başkanlarıyla Büyükşehir belediye başkanının o diyaloğu daha iyi kuracağını düşünüyorum.

Eğer bir yer il olacaksa bana göre ilk il olması gereken yer Fethiye’dir bunda hem fikiriz. Ama şu an için bizim hükümetlerimizin böyle bir çalışması yok.

Yani bu konuda bir defa net olalım. Evet Fethiye İl olmayı hak ediyor. Eğer böyle bir proje böyle bir şey gelecekse ilk sahiplenebileceklerden bir tanesi Fethiye’dir. Ama böyle bir şey yok. Benim böyle bir duyumum yok. Ben iktidar partisinin Muğla milletvekiliyim böyle bir duyumum yok olsa da heyecanla paylaşırım burada desteklerimde.”

 

 

 

Büyükşehir Yasasında Revizyona İhtiyaç Var

Milletvekili Öztürk, Büyükşehir yasasında değişiklik yapmak zorunda olduklarını ve bunu da yapacaklarını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Revizyon yapmak zorundayız. 15 Temmuz olmasaydı belki çıkmıştı bir revizyona ihtiyaç var. Yani şu an hakikaten diğer ilçelerimiz üzerinde Büyükşehir eline bir kılıç almış herkesi doğruyor doğru bir şey değil. Ve ben yönetim şekli olarak eksikleri olduğunu düşünüyorum. Her yere fotoğraf koymakla bu işler olmuyor.

Büyükşehir her tarafa kendi koca koca fotoğraflarını koyuyor ben anlam veremiyorum. Ben başka yerlerde böyle bir şey görmüyorum reklamın bu kadar çok yapıldığını görmüyorum. Herhalde o tabelalara verdikleri parayla Fethiye’nin bir çok problemini hallederler.

Bu kadar çok araba bu kadar çok yani bakıyorum her tarafta bakıyorum Muğla Büyükşehir belediyesinin arabaları iş yapan kimse yok ortada varsa da ben görmüyorum.

Dalaman’da bir yol yapmaya çalışıyorlar aylardan beri ufacık yer 50 metre mi? 200 metre mi ?500 metre mi? neyse yol kapalı.

Bizim İl başkanlığımızın orada bir yol yaptılar 800 metrelik aylarca İl başkanlığımızın önü kapalı kaldı. Şimdi bu kadar aciz olmamamız lazım ve daha iyi hizmetler bu milletimiz Muğla hakikaten daha iyi hizmetleri ve daha iyi imkanları hak ediyor. Ve şu anda da bu konuda sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Göcek tünelini parasız yapmak için mücadelemiz sürüyor. Şu an oradaki yapımcı yüklenici firmayla beraber çalışmamız devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda onun da müjdesini halkımıza veririz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu