GündemManşetSpor

TEKNESİ BATARKEN O CANLI YAYIN YAPTI

Bodrum-Atilla Serttaş-Yan yatan teknede kurtarılmayı bekleyen 7 kişi o esnada durumlarını sosyal medyadan canlı yayınla duyurdu.

Bodrum’da tirhandil tipi tekneler için ilk kez düzenlenen kış trofesi yarışları kaza ile başladı.

100’e yakın sporcunun 14 teknede mücadele ettiği yarışların ilk gününde etkili olan sert rüzgar kazaya neden oldu.

Yarış sırasında tersten gelen sert rüzgar nedeniyle “Aganta” isimli 15 metrelik yelkenli tekne yan yattı. Teknede bulunan 7 sporcu suya düşmemek için uzun süre mücadele etti. O anlarda teknenin sahibi işadamı Atilla Serttaş cep telefonu ile sosyal medya üzerinden canlı yayına geçti.

Canlı yayında alabora olduklarını ve yardım beklediklerini duyuran tekne sahibi soğuk ve rüzgarlı havada mürettebatının moralini yüksek tutmaya çalıştı. Teknenin batmak üzere olduğunu haber alan Sahil Güvenlik ve Bodrum Deniz Kurtarma ekipleri süratle bölgeye hareket etti. Önce sporcuları kurtaran ekipler daha sonra batmak üzere olan tekneyi Paşatarlası Mevkiindeki Yeni Liman’a çektiler.

Ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışmaları sonrasında tekneye karaya çekildi. O sıralarda 112 Acil Sağlık ekibi de olası bir duruma karşı hazır bekledi.

Tekne Sahibi Atilla Sertaş yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Çok güzel bir yarıştı. Bodrum tirhandil yarışının ilk ayağıydı. Çokta keyifli bir yarıştı çokta zevk alıyorduk. İyi bir sağanak geldi orada iyi bir broş yedik, tekneyi yatırdık. Yani Allah’tan bir kaza bela başka bir yaralımız olmadı.

Canlı yayında yaptık. Güzel eğlence oldu, hava güzeli Bodrum güzel böyle şeyler olacak yarışta. Bir problem yok yani önemli olan yaralanma kaza bela olmasın. Onun haricinde mal önemli değil, tekne önemli değil. Tekrar yaparız tekrar yarışırız.”

Kaza nedeniyle yarışlara bir süre ara verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu