GündemKültür SanatManşet

BODRUM, TÜRK FİLMLERİNE 6. KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

bodrum türk filmleri haftasıBodrum Türk filmleri Haftası,  her yıl eylül ayının son haftasında sinemaya emek vermiş yönetmen, oyuncu, yapımcı ve sinema işletmecilerini sinemaseverler ile buluşturmaya devam ediyor.

Bodrum Sinema ve Kültür Deneği, Cinemarine Sinemaları, Magazine Gazetecileri Derneği, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği SİSAY ile birlikte,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkıları, Bodrum Belediyesi, Kos Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası’nın destekleri ile 26 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Bodrum Türk Filmleri Haftası (BTFH),  her gün farklı bir filmin tanıtım galasına ev sahipliği yapıyor.  Tanıtımı yapılan filmin, yönetmen ve oyuncuları ile sinema salonu sahipleri, seyirci ve basın mensuplarını bir araya getirerek filmlerin tanıtımlarına katkı vermeyi hedefliyor.

Bu yıl ikinci kez Bodrum’un kapı komşusu olan, Yunanistan’ın Kos adası da etkinliklere ev sahipliği yapacak. 1 Ekim Cumartesi günü Özcan Deniz’in yazıp yönettiği ve başrolünü Nurgül Yeşilçay ile paylaştığı İkinci Şans filminin galası Kos açık hava sinemasında Bodrum ve Türkiye’den katılan konuklar yanında uluslararası davetlilerle buluşacak. 26-30 Eylül tarihleri arasında her gece 1945 yılında yapılmış olan tarihi Kos sinema binasında Türk Filmleri etkinlik kapsamında Yunanlı ve uluslararası seyirci ile buluşacak. Gösterimi yapılacak olan filmler, Nadide Hayat, Deliormanlı, Dedemin Fişi, Sevimli Tehlikeli, Ertuğrul 1890.

Hafta boyunca, gündüz seanslarında film seçkisinin halka açık ücretsiz gösterimleri Cinemarine salonlarında yapılıyor. Aynı gece Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde,  filmin yönetmeninin bir önceki filminin gösterimi ve yeni filminin tanıtımı yapılacak. .

Türkiye çapında 60’ın üzerindeki işletmenin 1800 salonunu temsil eden üyeleri ile Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 6. Bodrum Türk Filmleri Haftası ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. SİSAY Başkanı, Cinemarine Genel Müdürü ve Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı olan Cenk Sezgin’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda hafta boyunca sürecek etkinlikler hakkında bilgilendirme yapıldı. Sezgin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ülkemizde sinema işletmecilerini, yapımcı ve yönetmenlerle bir araya getiren bu çapta tek etkinlik olan buluşma Sinema Salonu Yapımcıları Derneği SİSAY’ın ev sahipliğinde gerçekleşen profesyoneller kuşağında, dağıtım ve yapım şirketlerinin yeni vizyonda gösterime sokacakları filmlerin salon sahiplerine  tanıtımları yer alacak. Bu çerçevede BKM, Avşar Film, Taff Pictures, TME, Özen Film, Chantier, Bir Film gibi sektörün güçlü yapımcı ve dağıtımcı kuruluşları filmlerinin sinema işletmecilerine doğrudan tanıtımı için Bodrum’da bir araya gelecekler.

Bu yıl ilk kez Türkiye’de sinema sektörünün gelecek 5 yılına dair öngörülerin paylaşılacağı panelin  konuşmacı konukları sektörü oluşturan dört kanadın önemli temsilcileri olan TME dağıtım sahibi Kemal Kaplanoğlu, Şugarworks Yapım Şirketi sahibi ve Çakallarla Dans serisi yapımcısı Murat Şeker, Cinemaximum Sinemaları CEO’su Kurt Rieder, Avşar Film sahibi Şükrü Avşar olacaklar. “

Türk Filmleri Haftası’nın geçtiğimiz 5 yılda, 48 yönetmen, yüzlerce oyuncu, 49 yapımcı, 66 sinema salonu işletmecisi, 34 sinema sektörüne ürün sağlayan firma sahibini ve 10.000’lerce sinemaseveri ağırladığı ifade eden Cenk Sezgin sözlerine şöyle devam etti:

“Birçok film, Türkiye lansmanını Türk Filmleri Haftası’nda gerçekleştirdi. Vizyona girmeyen pek çok film, Türk Filmleri Haftası seyircisi ile ilk kez Bodrum’da buluştu.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu