Köşe YazısıManşetMekan

BODRUM’UN SAKIZ ANASI…

Sakız Ana; adından anlaşıldığı gibi bir bayan tarafından işletilen sempatik bir mekan. Eşi ve çocukları ile birlikte çalışan Nehir Sakız Hanım, kendi elleri ile yaptığı lezzetli ev yemeklerini müşterilerine sunuyor.

Sağlıklı yemek, sağlıklı yaşam felsefesine dayanarak hazırlanan, ürünler arasında ev yapımı turşular, ev yapımı ekmek iştahınızı kabartabilir.

Bu aile lokantasında her gün öğle servisi için 10 çeşit ev yemeği ve 10 çeşit Bodrum’a özgü yöresel otlardan hazırlanmış zeytinyağlılar hazırlanıyor.

Bodrum, Konacık’a yolunuz düşerse fiyat ve hizmet dengesinin örtüştüğü bu mekana mutlaka uğramanız gerekiyor. Yemekten sonra çaylar şirketten…

Size yapılan servisten bahsedeyim;

Oturur oturmaz masaya sürahi ile su ve iştah açıcı olarak taze sarımsak, soğan, biber geliyor. Yemeklerin hepsi ev tipi tencerelerde pişiyor. Az yapılıyor.  Bitince takviye yok. Çünkü sadece öğlen servis yapılıyor. Geç kalırsanız, kalanlarla yetinmek zorundasınız. Yemekler çok lezzetli ve bir o kadarda makul fiyatlı. Personel gideri yok çünkü aile fertleri çalışıyor. Bu da fiyatlara yansıyor.

Yemekleri kendiniz seçip tabaklara doldurabiliyorsunuz. Yani lüks arayanlar için doğru bir adres değil. Her şey evdeki gibi… Bodrum’da sıkça uğradığım mekanlardan. Levent Sakız Abi ile sohbet ve yemek için sıkça uğradığım bir yer.  Lokantanın duvarlarında yer alan geçmişten günümüze kadar yer aldığı gazete kupürlerini okumadan ayrılmayın. Bir tarih duvarda duruyor. Dip not olarak; yoğurt ve sütlü kadayıf tatlısını yemeden çıkmayın…  Şimdiden afiyet olsun

The Bodrum Cup finali muhteşemdi.

Bodrum’un markalaşma yolunda büyük desteği olan The Bodrum Cup yine büyük ilgi gördü. 30 yıldır aralıksız olarak düzenlenen uluslararası yelken yarışı American Hospital The Bodrum Cup adına yakışır bir final yaptı. Sanatçı Bengü ile yarışçılar ve Bodrum tutkunları bir arada eğlendi. Bir Bodrum aşığı olarak turnuvaya emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Yazan: Alişir ŞAHİN…

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu