GündemManşet

O BÜFE YIKILDI

IMG_4148Kumbahçe Mahallesi Paşatarlası Mevkii’nde bulunan Vedat Büfe Belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

BİMER’e yapılan şikayetler üzerine kıyı kenar çizgisine muhalefet ve yapı ruhsatı olmadığı gerekçesiyle büfesi yıkımı için bir süre önce karar alındı. Alınan karar doğrultusunda büfe belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

BİMER’e yapılan şikayetler üzerine yıkım kararının alındığını belirten Vedat Ergüven, “Sokaklarda kart satıyordum. Sağolsun Kaymakam bey ve Başkanım destek oldu. Evlendim, bana bir işyeri kazandırdılar. Eşimle birlikte ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Büfeyi açınca çok borca girdim. Burada olmadığım sırada çıkan bir kavga nedeniyle beni düşman bellediler. Ölüm yok, darp yok, yaralı yok, binlerce defa bu işi yapanlardan özür diledim. ‘Ekmeğimle oynamayın’ dedim, dinlemediler. Belediye de yapılan baskılar sonucu, büfeyi yıkma kararı aldı: Kimseyi suçlamıyorum. Yasalara saygılıyım. Burası fuhuş yatağıydı temizledim, turistik hale getirdim. Çok borca girdim. Bodrum’un tamamında bunca işgal varken, kala kala benim büfeme mi kalındı?” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise “Ergüven çok sevdiğimiz, ekmeğini taştan çıkaran bir kardeşimiz. 15 yıldır ona destek olduk. Destek olmayı sürdüreceğiz. Yasalar gereği, büfeyi kaldırmak zorundayız. Ama bir çaresine bakacağız. Değerli kardeşimiz yıllarca sokakta yaşadı biliyoruz. Yine sokağa terk etmeyiz, gönlü rahat olsun” dedi.

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda TKP Muğla İl Başkanlığı görevinde de bulunan İskender Doğer, 19 Aralık günü yaptığı basın açıklamasında oğlu Dağhan Doğer’in geçtiğimiz Temmuz ayında Kumbahçe’de Halikarnas Disko önünde bulunan basketbol sahasında bir grup tarafından darp edilmesiyle başlayan süreçte sorumlular hakkında yasal işlem başlattıklarını açıklamıştı.

İddialara göre, 20 yaşındaki Dağhan Doğer 31 Temmuz 2016 gecesi arkadaşları ile birlikte basketbol oynamak üzere gittiği basketbol sahasında darp edildi. Olayla ilgili olarak basketbol sahası yanında bulunan Vedat Büfe isimli işletmenin çalışanları H.K. ile M.M.E., Dağhan Doğer’in şikayetçi olması üzerine Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek ifadeleri alındı. Kavga olayı ile ilgili olarak hukuki sürecin başladığı ve önümüzdeki mart ayında ilk duruşmanın yapılacağı öğrenilirken, Doğer ailesinin söz konusu büfenin imara ve iskana aykırı bir yapılaşma olduğu ve yetkililer tarafından korunduğu gerekçesiyle Bodrum Belediyesi hakkında da Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu açıklanmıştı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu