ÇevreGündemManşet

SANATÇILARIN DUYARLILIĞI

Tuzla Sulak AlanBodrum ile Milas arasında bulunan Tuzla Sulak Alanı içinde avcıların göçmen kuşları avlaması bölgede yaşayan sanatçıların sanatını bırakmasına neden oldu.

Sanatçılar, bölge yasak av alanı ilan edilinceye kadar sanatlarını icra etmeyecek.

Milas’a bağlı Boğaziçi Mahallesi sınırları içinde bulunan Tuzla Sulak Alanı’nda son dönemde yapılan kara avcılığı mahallede yaşayan sanatçıları adeta isyan ettirdi. Çok farklı kuş türlerinin zengin besin kaynakları ile beslendiği bölgede yaşanan avlanmaya tepki gösteren sanatçılar artık eser üretmeyecekler.

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 12 Ekim 2004’te koruma altına alınan Tuzla Sulak Alanı Koruma Bölgesi ilan edilen sulak alanda yapılan avcılığı bir grup sanatçı ve bölgede yaşayan doğaseverler tepki gösterdi.

20 yıldır Boğaziçi Bargilya’da yaşayan ve bu duyarlı davranışın mimarı Heykel Sanatçısı Namık Kemal Arıkan gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Takozsuz, kuralsız, otomatik ve seri olarak sabaha kadar göçmen kuşlar burada avlanıyorlar. Tabi ki yaban ördeği avlarken flamingoyu vuruyor, yalıçapkınını vuruyor, allı turnaları vuruyor, pelikanları vuruyorlar. Bu bölge dünyanın en güzel yeri, buradan daha güzel bir yer olamaz. Çünkü dünyanın her tarafından bu kuşlar kışın en soğukta burada yaşamak için geliyorlar ama maalesef bu gelen dostlarımızı burada katlediyoruz. Sabahlara kadar biz bunların silah seslerinden bütün arkadaşlarımız, sanatçı arkadaşlarımız, komşularımız, çevrelerimiz bu çığlıklar, bu mermi sesleri içerisinde uyumamız, sanat yapmamız, bir şey üretmemiz mümkün değil.”

Tuzla Sulak Alanında bir araya gelen sanatçı grubu, kısa süre içerisinde su kenarında onlarca boş av tüfeği fişeği topladı.

Gözyaşları içinde konuşan Ressam Süheyla Akman ise 28 yıldır resim yaptığı belirterek şöyle konuştu:

“Ben 28 yıldan beri resim çalışıyorum. Bu köyü çok beğendim, çok sevdim buraya taşındım. Bu gölün hemen karşısında oturuyorum ama tam resim yapmaya başlayacağım zaman başlıyor silah sesleri. Ben ona çok üzülüyorum, sanatımı üretemiyorum, çok acı bir şey. Sabaha kadar ateş ediyorlar. Lütfen yardımcı olun bu hayvanların katliamı dursun.”

Bölge sakinleri, sulak alan çevresinde kara avcılığı yapılmasın yasaklanması için hazırladıkları dilekçeleri ilgili makamlara ileteceklerini söylediler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu