AsayişGündemManşet

YILBAŞI TATİLİNDE ALINACAK TEDBİRLER

BodrumMuğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yeni yılın ilk günleri için alınan tedbirler açıklandı.

Yılbaşı tatili nedeniyle; emniyet, asayiş, trafik, sağlık, belediye, iletişim, elektrik, karayolları ve diğer hizmetlerle ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşları açısından vatandaşlarımızın herhangi bir sorunla karşılaştıklarında gereken kolaylığı sağlamak amacıyla, Valilikçe alınan tedbirler şöyle sıralandı;

1-   Genel güvenlik ve asayişin temini, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, yılbaşı tatilini huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü yılbaşı tatili süresince ekiplerini takviye ederek kendi yönlerinden gerekli tedbirleri alacaklardır.

2-   Yılbaşı öncesi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, amirler başta olmak suretiyle gerektiğinde yaya olarak halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde her türlü asayiş olaylarına karşı tedbirlerini alıp, kontrollerini sürdüreceklerdir.

3-   Emniyetin diğer birimleri de kendi sorumluluk alanları içerisinde gerekli tedbirleri alarak çalışmalarını sürdüreceklerdir.

4-     Yılbaşı tatili süresince İl Jandarma Komutanlığına bağlı tüm birimlerde 24 saat esasına göre meydana gelebilecek olayları önlemek ve  müdahale etmek için yeterli  personeli görevlendirerek gerekli tedbirleri alacaktır.

5-      İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri ile otoyol emniyet ve trafik timleri 24 saat esasına göre görev başında bulunacaklardır.

6-  112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelecek ihbar ve yardım taleplerinde; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Acil Sağlık Hizmetleri ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri koordineli olarak zamanında olaylara müdahale edebilmek için gerekli önlemleri alacaklardır.

7-     AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş. İl Müdürlüğünce elektrik arızalarının giderilmesi için nöbetçi personel bulundurulacaktır.

8-    Başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere İlimizdeki tüm ilçe başkanlıkları tüm birimlerinde yılbaşı tatili süresince işlerin aksamadan yürütülmesi için yeterli eleman görevlendirilerek gerekli önlemleri alacaklardır.

9-    Telekom İl Müdürlüğünce kendi birimlerinde arıza ve bakım işleri ile ilgili olarak 24 saat esasına göre ekipler ve nöbetçi amirler bulundurulacaktır.

10- İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili sorunlarına ve trafik kazalarına anında müdahale etmek üzere yeteri kadar personel görevlendirilecektir.

11- Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Vatandaşlarımızı sağlıklı ürünler tüketebilmesi için gıda denetimlerine ağırlık verilecek ve meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı gerekli müdahalenin yapılması için gıda kontrol ekipleri görevlendirilecektir.

12- Daha önce belirlenen program çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları yılbaşı tatili süresince olası bir hava muhalefetine karşı araç-gereç ve personeli ile birlikte hazır bulunacaklardır.

13- Vatandaşlarımızın dilek ve şikâyetlerini iletmek üzere kamu kurum ve kuruluşlarına ait telefon numaraları 24 saat süreyle açık bulundurulup halkla ilişkiler konusunda deneyimli personel bu telefonların başında görevlendirilecektir.

Yukarıda belirtilen konular üzerinde gereken hassasiyet gösterilecek olup, İlçe Kaymakamlıkları da benzer tedbirleri alarak uygulayacaklardır.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu