AsayişGündemManşet

JANDARMA EKİPLERİ GÖREV BAŞINDA

Bodrum İlçe Jandarma KomutanlığıBodrum’un ve ilçeye gelen misafirlerin huzur ve güvenliği için güvenlik güçleri aralıksız çalışmalarını sürüdürüyor.

Turistlerin güvenli bir şekilde tatillerini yapabilmeleri için her türlü güvenlik tedbirini alan ekiplere eğitimli köpeklerde destek veriyor. İlçe girişindeki Güvercinlik uygulama bölgesinde, Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ile polis ekiplerinin müşterek çalışmaları 24 saat aralıksız devam ediyor.

Bölgede yapılan yol kontrol uygulamasında Jandarma ekipleri tarafından, bu yılın ilk 4,5 ayında çeşitli suçlardan aranan toplam 633 şahıs yakalandı. Günde yaklaşık 20 bin aracın ilçe giriş yaptığı bölgede güvenlik güçlerine bomba arama köpeği Vade ile narkotik köpeği Alçı’da eşlik ediyor. Uygulamalarda yapılan aramalar sırasında ilçeye uyuşturucu madde sokmaya çalışan 4 kişide çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Toplu taşıma araçları, kapalı kasa kamyonetler ve şüpheli araçlar üzerinde aramalarını yoğunlaştıran Jandarma ekiplerinin uygulamalarında vatandaşlarda oldukça memnun.

Uygulamada durdurulan şehirler arası otobüsün şoförü Nuri Şahin, yollarda bu tür güvenlik önlemlerinin olmasının çok güzel bir şey olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Memnun kalıyoruz, yolcularımızda memnun kalıyor. Yolcularımız güvenli şekilde seyahat etmeleri bizim içinde önemli” dedi.

Kontrol noktasından geçen Arif Özyılmaz isimli vatandaş uygulamanın gayet güzel ve olumlu olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Bodrum’a giriş burası, giriş noktası. Bodrum’da zaman zaman bizim tedirginlik yaşadığımız anlar oluyor. Bunlar daha sık da yapılma iyi olur ama burada zaten devamlı yapılıyor onu biliyoruz” dedi.

Jandarmanın eğitimli köpekleri, yolcu otobüslerinin içinde ve bagajlarında, otomobillerin muhtemel zula yerlerinde aramalar yaparken Jandarma görevlileri ise şüpheli şahısların üzerinde inceleme yapıyor.

Yılbaşından buyana artarak süren uygulamalarda 87 aracın ise çeşitli suçlardan dolayı bağlandığı öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu