ÇevreGündemManşet

ÇÖKEN YOLDA BÖYLE ÖNLEM ALDILAR

Bodrum-yokuşbaşı mahallesiYokuşbaşı Mahallesi’nde yola yapılan asfalt kısa bir süre sonra çöktü. Yolun kazalara davet çıkardığını ve kötü görüntüye neden olduğunu belirten mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından Yokuşbaşı Mahallesi 2222 sokak üzerinde bulunan dere yatağı ve yol bozulmuş ve çalışmalar aylar sonra tamamlanmıştı. Fakat son yağan yağmurların ardından yolda çökmeler meydana geldi. Çökmelerin olduğu noktalara ise güvenlik önlemi olarak yol kapatma babaların konması ise dikkat çekti. Kimi bölge sakinleri de yaklaşık bir hafta önce bir otomobilin yolda battığını ve çevredeki vatandaşların yardımıya battığı yerden çıkarıldığı söylediler.

Mahallede yaşamını sürdüren Türk Sanat Müziği sanatçısı merhum Müzeyyen Senar’ın kızı Feraye Işıl, şunları söyledi:

“Sel felaketinden beri burada bir şeyle yapılmasını bekliyoruz. Burası kötüydü ve yapıldı. Şimdi daha da kötü oldu. Defalarca MUSKİ’yi, Belediyeyi aradık, şikayetler ettik, hiç gelip bakmadılar. Telefonlar açtık, buraya gelenlere gösterdik, oralı bile olmadılar. Şimdi yaptıkları şey daha da kötü. Allah korusun burada bir kaza olsa o zaman akılları başlarına gelecek ama çok geç olacak ve yazık olacak.”

Mahalle sakinlerinden Nihat Şentürk ise şunları kaydetti:

“Her Bodrumlu gibi bu yolları kullanıyoruz. Burası da çukurda kalıyor. Karşı yönden gelen aracın burada kaza yapması muhtemel. Arabayla geldiğinizde de ciddi problemler çıkıyor. Bodrum’da yol ile aynı düzeyde olan kapak ve mazgal hiç yok. Burası da onlardan bir tanesi. Burası daha yeni yapıldı. Bu çökme yapılan işin ne kadar kötü olduğunun bir örneği. İlk yağmurda durum budur ki çok yağmur yağmadı. Bir de kuvvetli yağmur yağdığında siz buranın halini düşünün yani. Yetkililer kimse onlara sesleniyorum, bu işi düzgün yapsınlar. Bodrum’un her yeri bu şekilde. Bu yol ve kapak daha ilk yağmurlarda çöktü. Bu kapak da onlara kapak olsun ne diyeyim artık. Bu gibi örnekler Bodrum’un her yerinde var. Şu yol kesme olayı zaten hep var.  Yeni yol burası ama her yer yama içinde. Bir tane düzgün yol yok. Planlama yok, hiç bir şey yok.”

Bir başka mahalle sakini de “Bu yolda arabaların altı vuruyor, motosikletler zor anlar yaşıyor. Yağmur yağdığında da yolun bir kısmı su doluyor. İlgilenen yok.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu