GündemManşet

ASLI BAŞ DAVASINDA FETÖ PARMAĞI

ahmet bayer-aslı baş-bodrumBodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca firari işadamı İhsan Kalkavan hakkında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği suçlamasıyla yakalama emri çıkarıldı.

FETÖ’nün en büyük finans yöneticisi İhsan Kalkavan hakkında çıkan yakalama kararından sonra gözler davanın seyrini değiştirdiği Aslı Baş soruşturmasına çevrildi. FETÖ hakkında açılan soruşturmaları para dağıtarak kapatan Kalkavan’ın bazı nüfuslu kişilerin dosyalarının seyrini değiştirdiği ortaya çıkmıştı.

Kalkavan’ın, Aslı Baş cinayetinden yargılanan Ahmet Bayer ve iki oğlu için FETÖ’nün o dönemki Bodrum imamı Zeki Yağmur’u bu işle ilgilenmesi için görevlendirdiği iddia edilmişti.

2010 yılında Yalıkavak Mahallesi’nde meydana gelen ve kamuoyuna “Manken Aslı Baş Cinayeti” olarak yansıyan olaya ilişkin, tutuklu şüphelilerin tahliyesini sağlamak amacıyla, iş adamı İhsan Kalkavan’ın, o dönemin FETÖ Bodrum Bölge İmamı Zeki Yağmur’la irtibat kurduğu ve şüphelilerden Ahmet Bayer’i Zeki Yağmurla irtibatlandırmak suretiyle sürece müdahil olduğuna ilişkin delilleri değerlendiren Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Terör Suçları Bürosunun talebi üzerine, 2014 yılında çıkış yaptığı yurt dışından dönüş yapmadığı anlaşılan İhsan Kalkavan ve Zeki Yağmur hakkında FETÖ/PDY Üyeliği suçlamasıyla Bodrum Sulh Ceza Mahkemesince bugün Yakama Emri çıkarıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu