ÇevreGündemManşet

YİNE YALIKAVAK YİNE CARETTA

bodrum-caretta carettaSon dönemlerde Yalıkavak bölgesinde sıklıkla görülmeye başlanan ve yüzme güçlüğü çeken caretta caretta cinsi deniz kaplumbağalarına bir yenisi daha eklendi.

Yalıkavak Mahallesi’nde, gece yarısı balıkçı barınağına gelen ve yüzmekte güçlük çeken caretta carettanın kurtarılması için AKUT Bodrum ekibinden yardım istendi.

Gece saat 02.00 sularında barınak kıyısında yüzmekte zorlandığı fark edilen caretta carettayı kurtarmak için Bodrum AKUT ekibi 4 gönüllüsü ile birlikte bölgeye geldi. Kaplumbağayı denizden çıkarak ekip güvenli bir şekilde kutuya alındı.

Yaklaşık 40 kg. ağırlığında ve 60 cm. uzunluğunda olduğu belirlenen deniz canlısının dış görünüşünde her hangi bir yaralanma olmadığı gözlendi. Ekip daha sonra caretta carettayı, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER)’ne  teslim etti.

Ekip Lideri Sadettin Uslu operasyon sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Su üzerinde durmakta güçlük çeken caretta carettayı kurtarmaktan dolayı çok mutluyuz. İnşallah bir an evvel sağlığına kavuşup, tekrar doğal ortamına döner.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu