GündemManşet

HALİKARNAS BALIKÇISI ANILDI

IMG_9117Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 43. yıl dönümünde, Bodrum Cevat Şakir Mahallesi’nde bulunan mezarı başında anıldı.

Bodrum’a olan tutkusu ile tanınan ve 1973 yılında İzmir’de hayata veda ederek vasiyeti üzerine Bodrum’a defnedilen Cevat Şakir Kabaağaçlı (Halikarnas Balıkçısı) için Bodrum Belediyesi tarafından mezarı başında tören düzenlendi.

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen törene; Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi ve Bodrum Belediyesi Kültür Tanıtma Komisyonu Üyesi Mehmet Melengeç, Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri, Bodrum Kent Konseyi üyeleri, Halikarnas Balıkçısı Forumu üyeleri, diğer sivil toplum kuruluşları, Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören açılış konuşmasını “Doğdum, sevdim, öldüm” sözleriyle başlatan Hatice Yücel, “Halikarnas Balıkçısı; sürgünlüğü maviye dönüştüren, sürgünlüğü yeşile dönüştüren, sürgünlüğü insana ve sevgiye dönüştüren bir insandı. Bu nedenle onu hep beraber saygıyla sevgiyle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Melengeç,  “Cevat Şakir’i yalnız bırakmayan sevenlerine teşekkür ederim. Her yıl bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen sivil toplum örgütlerine de teşekkür ediyorum. Cevat Şakir Kabaağaçlı, Bodrum’un mavi yolculuğunun, kültürünün, balıkçılığının tanıtımı konusunda Bodrumlulara örnek olmuştur. Onun, Bodrum’un bir yere taşınmasında, dünya kenti olmasında da katkısı çok büyüktür. Biz, Cevat Şakir Kabaağaçlı ile ilgili belediye olarak yapılacak olan her türlü etkinliğe destek vermeye çalışıyoruz. Bu etkinliğe katılan bütün herkese de teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinliğe katılan sivil toplum örgütü üyelerinin konuşmalarının yanı sıra eski süngercilerden Mehmet Yavaş da kısa bir konuşma yaparak Halikarnas Balıkçısı ile ilgili anısını anlattı.

Konuşmaların ardından Bodrum Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Günsuhan Aytaç, Halikarnas Balıkçısı’nı anlattı. Hüseyin Boyacı İlkokulu dördüncü sınıf öğrencileri ise Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın şiirleriyle ilgili bilgi verdikten sonra, ünlü edebiyatçının şiirlerinden örnekler sundular.

Konuşmaların ardından Halikarnas Balıkçısı’nın mezarına çiçekler bırakıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu