GündemKültür SanatManşet

21. PEDASA FESTİVALİ BAŞLADI

pedasa_festivali_basladi (4)Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Kent Konseyi ile Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşama Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen 21. Pedasa Festivali, 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri ile başladı.

İlk olarak tarihi Pedasa Kazı Evi’nin önünde öğrencilerin kilden yaptığı çalışmalarla başlayan etkinlik, Pedasa Kalesi’ne yürüyüşle devam etti. Ada Çayı Arbani Gurubunun Pedasa Kalesi’ndeki gösterisinin ardından vatandaşlar tekrar Kazı Evine indi.  Ayrıca Muğla Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden arkeologlar, Pedasa Kenti Bilgilendirme Söyleşisi gerçekleştirerek Pedasa Antik Kentinde geçmiş yıllardan günümüze kadar süregelen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Pedasa Kentindeki etkinliklerin ardından Herodot Kültür Merkezi’nde Kent Konseyi Fotoğraf Sanatı Çalışma Gurubunun hazırladığı Karya Kentleri Sergisi ile Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Plastik Sanatlar çalışma gurubunun tabloları meraklılarıyla buluştu. Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Müzik Çalışma Gurubu tarafından düzenlenen klasik müzik konseri de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Pedasa Festivali etkinlikleri hafta sonu çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu