GündemKültür SanatManşet

SANAT GÜNEŞ’İ DOĞUM GÜNÜNDE ANILDI

bodrum-zeki müren-doğum günü konseri6 Aralık 1931 tarihinde Bursa’da doğan Türk Sanat Müziğinin unutulmaz ismi Zeki Müren, 85. doğum gününde Bodrum’da düzenlenen bir konserle anıldı.

Zeki Müren Sanat Derneği’nin düzenlediği konser, Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. İlçede engelli bireylerin eğitimi için önemli bir yeri olan Bodrum Sağlık Vakfı yararına düzenlenen konsere, Zeki Müren hayranları büyük ilgi gösterdi.
Yaşamının son yıllarını Bodrum’da geçirdikten sonra rahatsızlanarak İzmir’de yaşamını yitiren sanat güneşi Zeki Müren, Şef Ahmet Sabancı yönetimindeki Türk Müziği Topluluğu’nun söylediği şarkılarla anıldı.

Konser sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Şef Ahmet Sabancı şunları söyledi:

”Konser çok güzel, salonumuz dolu. Ülkü Aker hamın efendi bize bir renk kattı çok güzel oldu. Biz bunu engelliler yararına yapıyoruz. Bütün konserlerimizi ya okul yararına ya engelliler yararına ya herhangi bir yardım kuruluşu yararına yapıyoruz. Bu bize Zeki Müren’den kalma bir vasiyet diyelim ona çünkü o çok yardımseverdi. Türk Eğitim Vakfına yardımları var, Silahlı Kuvvetlerine yardımları var bizde onun yolunda gitmeye çalışıyoruz.”

Gecede hem koroda yer alan hem de sola şarkı söyleyen Ülkü Aker ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

Zeki Müren’in yakın arkadaşı olan Söz Yazarı Ülkü Aker konser sonrası şunları söyledi:

“Zeki Müren benim arkadaşımdı zaten. Ona telefonda fıkra anlatırdım ölürdü gülmekten. Şimdi ben ona, gözlerin bir aşk sorar gibi, Gülünce Gözlerinin İçi Gülüyor, kırk yıllık dost gibiyiz gibi birçok daha şarkılarımı okudu. Bugünde çok güzel anlattık onu.”

Ahmet Sabancı yönetimindeki konserde, “Şimdi uzaklardasın”, “Çözmek elimde değil”, “Aldı beni, aldı beni”, “Gül dalında öten bülbülün olsam”, “Gözlerin bir içim su” gibi unutulmaz şarkılara, izleyenler hep bir ağızdan eşlik etti.

Yaklaşık iki saat süren konseri izleyen ve birçok şarkıya eşlik eden yüzlerce vatandaş, konser sonunda koroyu ayakta alkışladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu