GündemManşet

KAYMAKAM GÖDEKMERDAN BASINLA SON KEZ BİR ARAYA GELDİ

bodrum-kaymakamı-basın19 Eylül 2011 tarihinde başladığı Bodrum Kaymakamlığı görevini Aralık ayı sonu itibariyle Konya Karatay Kaymakam’ı Bekir Yılmaz’a devredecek olan Dr. Mehmet Gödekmerdan, basınla buluşmasında görev süresine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Beş yılı aşkın bir süre bulunduğu kaymakamlık makamında hiçbir kurum, kuruluş ya da kişiyle bir sorun yaşamadığını belirten Dr. Gödekmerdan, başta Bodrum Belediye Başkanlığı olmak üzere tüm kurumlara teşekkür etti.

Bu süre içinde basınla da çok güzel bir anlayış içinde çalıştıklarını söyleyen Dr. Gödekmerdan, gazetecilere de teşekkür ederek “Yaptığımız hizmetleri kamuoyuna duyurdunuz. Yeri geldi, yapamadığımız ya da eleştirel konularda görüş belirttiniz, yazılar yazdınız. Basın elbette devlet yönetiminde çok önemli bir yer işgal ediyor. Biz de bunu gördüğümüz için basınla yakın çalışmaya gayret ettik.” dedi.

Görev süresi içinde Bodrum’un gelişmesi, ileri gitmesi, tanıtılması ve ekonomisinin daha iyi olması için çalıştığını ifade eden Kaymakam Dr. Gödekmerdan, “Bodrum’da kanun hâkimiyetinin sağlanması, asayişin, emniyetin, güvenin sağlanması konusunda gayret sarf ettim. Bodrum’un turizmde daha büyük mesafelere ulaşması için çalıştım.” diye konuştu.

2016 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Bodrum’un tüm Türkiye’de olduğu gibi özellikle turizm açısından zor bir yıl geçirdiğini kaydeden Dr. Gödekmerdan, 2016 yılını şöyle değerlendirdi:

“2016 yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Bodrum açısından da turizmde istenen seviyede geçmedi. Diğer turizm bölgelerine göre Bodrum daha az etkilendiyse de turizmde istediğimiz gibi bir sezon yaşamadık. Birçok olumsuzluk buna sebep oldu. 2017’ye Türkiye büyük umutlarla giriyor. Bu olumsuzlukların 2017’de yaşanmamasını diliyoruz. Turizmimizin 2016’dan çok daha iyi olmasını umut ediyoruz. Devlet bu konuda gerekli tedbirleri alıyor. Hükümetimiz uçak yakıt desteğini 2017’de geliştirerek devam ettirme kararı aldı. Şu sıralarda bütçe görüşmeleri başladı. Turizm Bakaknlığı’nın bütçesinde 2017 için geniş bir şekilde yer alıyor. Bodrum gibi turizm bölgelerinin beklediği kararlar TBMM’de bütçe ile kabul edilmiş olur diye umuyoruz.”

ÖNCELİK HER ZAMAN GÜVENLİK VE ASAYİŞ OLDU

5 yıllık görev süresi boyunca Bodrum’un asayişi, güvenliği ve terörle ilgili konularda hiç taviz vermeden çalıştığını dile getiren Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan, bu süre zarfında herhangi üzücü bir olay yaşanmadığını belirterek, “Başarılı olduğumuzu zannediyorum” dedi.

Geçen sene Bodrum’a çok sayıda Suriyeli akın ettiğini ancak alınan tedbirler sonucunda bu sene bu sayının hemen hemen sıfıra düştüğünü hatırlatan Dr. Gödekmerdan, “Bunun gerçekleşmesinde hükümetimizin aldığı geri kabul anlaşması da etkili oldu. Ama yine de tedbir alınmazsa Yunan adalarına geçmek isteyen çok sayıda mülteci oluyor. Bunları biz Torba’da oluşturduğumuz denetleme noktası sayesinde engellemeye çalışıyoruz. Oradan geri gönderiyoruz. Çok az da olsa başka yollarla Bodrum’a girmiş olanlar varsa onları da karada ya da denizde yakalayıp geri gönderiyoruz. Ama 2015 yılında büyük bir sorun teşkil etmişti. Turizmimizi olumsuz etkilemeye başlamıştı. Parklarda, bahçelerde yatıp, dileniyorlardı. Bugün böyle bir problemimiz kalmadı.” diye konuştu.

BASIN OLAYLARI DOĞRU BİR ŞEKİLDE YANSITMALI

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, basınla buluşmasında gazetecilerin ‘doğru’ haberlerle kamuoyunu bilgilendirmesi konusundaki hassasiyetini de dile getirdi. Önceki gün İslamhaneleri’nde yaşanan ve bir genç kızın yaşamını yitirdiği kaza ile ilgili olarak bazı haberlerde yanlış bilgiler aksettirildiğini söyleyen Dr. Gödekmerdan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çıkan haberlerde, o bölgede 13 kişinin öldüğü yazılıyor. Bu doğru değil. 5 yıl içerisinde orada 3 tane ölümlü kaza oldu. Biri de Dereköy kavşağında yaşandı. Ama maalesef birileri devletin aleyhine kışkırtmaya çalışıyor. Onları da biz biliyoruz tabii. Basının doğru haber vermesinde yarar var.”

BİR HABER SİTESİYLE İLGİLİ HUKUKİ İŞLEMLERİ BAŞLATIYOR

Dr. Gödekmerdan, Bodrum’da yayın yapan bir internet sitesinde kendisiyle ilgili yer alan bir habere ilişkin de açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanlığı’nın Bodrum Belediyesi’ndeki 13 görevli hakkında soruşturma izni vermesi ile ilgili haberde Bodrum Kaymakamlığı’nın da itham edildiğini söyleyen Dr. Gödekmerdan, şunları kaydetti:

“Haberin sonunda Haluk Aytı adlı şahsın, Halikarnas Disko önündeki iskele demirlerinin yarısını söktüklerini, diğer yarısını sökerken Kaymakamlığın kendilerini engellediğini söylediği yer alıyor. Haluk Aytı’ya sordum. Öyle bir şey söylemediğini ifade etti. Biz bu haberle ilgili hem yayıncı kuruluş hem de Haluk Aytı hakkında gerekli işlemleri başlatacağız. Bir haber yapılacağı zaman bunun doğru olup olmadığını araştırmakta fayda var. Kaymakamlıkla ya da şahsımla ilgili çıkan haberler konusunda gereğini muhakkak yapıyorum. Bu konuda hassasiyetim var. Basın kamuoyunun yönlendirilmesinde, bilgilendirilmesinde çok önemli bir araç. Tüm kurumların bu konuda hassasiyet göstermesi gerekiyor.”

BİZ KARAYOLLARINI İKAZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Kazanın yaşandığı bölge ile ilgili olarak daha önce Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne çok sayıda talep yazısı yazdıklarını ancak kurumun hizmetlerini belli bir periyoda göre gerçekleştirdiği için buna yanıt veremediğini söyleyen Dr. Gödekmerdan, “Tedbir alın, risk var dedik. Hem üst geçit hem de ışık istedik. Ama maalesef Karayolları bunu gerçekleştirmedi. Karayollarının elinde bazı veriler olması lazım ki yatırım yapabilsin. Tabii ki bunlar mazeret değil. Bazı riskli noktaların acilen yapılmasında fayda var. Biz ikazımızı sürdüreceğiz. En kısa zamanda oraya bir sinyalizasyon kurulması için çalışacağız. Bu yapılana kadar orada eskiden olduğu gibi Bölge Trafik ekiplerimiz görev yapacak. Onlara ilaveten jandarmayı da görevlendirdik” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR OLANA KADAR YATIRIMCI BİR KURULUŞ GİBİ ÇALIŞTIK

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum’daki görev süresi boyunca kaymakamlığın adeta yatırımcı bir kuruluş gibi çalıştığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kaymakamlık normalde yatırımcı değil idareci bir kurumdur. Ama biz Bodrum’da yatırımcı kuruluş gibi çalıştık. Birçok yatırımı Bodrum’da kaymakamlık olarak biz yaptık. Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla köylere yatırım yaptık. Ama Muğla büyükşehir olunca bu birlik ve özel idareler kapandı. Köylerin köy statüsü kaldırıldı. Böyle olunca bizim çalışma alanımız biraz daha daraldı. Kaymakamlıklar biraz daha yatırımdan koparılıp, idareye ağırlık verecek bir statüye girdi. Büyükşehir olmadan önce biraz daha aktifti Kaymakamlık.

Bu süre içinde Torba’dan başlayıp Göltürkbükü’ne kadar olan yolu yaptırdık. Turizm Bakanlığı’ndan üç yıl üst üste ödenek aldık. Kalan parayla da Kızılağaç’a giden yolun 4 km’sini yaptırmıştık. Birlik kaldırılmamış olsaydı Yalıçiftlik’e kadar o yolu bitirmeyi planlıyorduk. Maalesef olmadı. Şimdi yollarımız Büyükşehir ve Bodrum belediyeleri yetkisine girdi.

Yollardan tutun, köylerin tüm altyapı ihtiyaçlarına, sularına, muhtarlık binalarına kadar, futbol sahası zeminlerinden tutun tribünlerine kadar, Güvercinlik’deki kanalizasyon arıtmadan Kaymakamlık binasına kadar birçok şeyi yatırımcı bir kuruluş gibi gerçekleştirdik. İnsanlarla yakın olmaya çalıştık. Köylerimizin, mahallelerimizin tamamını birçok kez ziyaret ettik. Gitmediğim hiçbir yer yok.

İnşallah benden sonra gelecek olan kaymakam arkadaşlar da aynı şekilde devam edeceklerdir. Devlette devamlılık esastır. Devlet memurluğu böyle bir şey. Süreniz vardır. O süreyi tamamladıktan sonra tayin olur başka bir yere gidersiniz.”

BODRUM’DA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

Bodrum’a yapılacak daha çok iş olduğunu söyleyen Dr. Gödekmerdan, “Bodrum’un Avrupa kentleri gibi altyapısıyla, yolları, kaldırımları, tarihi eserleri, binalarıyla çok daha iyi durumda olmasını isteriz. Bodrum’un daha iyi tanıtılmasını isteriz. Bunlar yapılıyor elbette ama gönlümüzde Bodrum’un çok daha iyi yerlerde olması yatıyor. Benim yapmak isteyip de yapamadığım bir şey olmadı. Ama Bodrum’da yapılacak daha çok iş var. İnsanlara hizmetin sınırı yoktur. Bodrum’daki insanlar da hizmetin en iyisine layık” dedi.

Kurumlara da teşekkür eden Dr. Gödekmerdan, “Kurumlarla, personelle, kişilerle organizasyon içinde, uyum içinde çalışılırsa ancak başarı meydana geliyor. Kurumlarımız da başta Bodrum Belediye Başkanlığı olmak üzere bana çok destek verdiler, yardımcı oldular. Hiçbir kurumumuzla bir sıkıntımız olmadı. Sizler vasıtasıyla o kurumlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir dayanışma içinde bu süreyi geçirdik.” diye konuştu.

YETER Kİ PROJE YAPILSIN, ANKARA’DAN TALEP EDİLSİN

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum’da devlet yatırımları ile ilgili oluşturulacak her projeye destek verildiğini söyledi. Hükümetin belediyeler söz konusu olduğunda parti ayrımı gözetmediğini belirten

Dr. Gödekmerdan, “Bodrum’da muhalefet partisinden bir belediye başkanı olması bir şey değiştirmez. Yeter ki proje üretilsin, talep edilsin ve Ankara’ya götürülsün. İnanıyorum ki esirgenmeyecektir.

Birçok proje de yapılıyor. Altyapı ve sosyal projeler yapıldıkça, vatandaşın hizmetine sunulmaya devam ediyor. Bu konuda bir problem yok.” ifadelerini kullandı.

Bodrum’u sevdiğini söyleyen Dr. Gödekmerdan, “Bodrum’u tüm dünya seviyor. Tüm dünyadan insanlar buraya eğlenmek, dinlenmek için geliyor. Ben de çok sevdim Bodrum’u. Bodrum’un coğrafyası, iklimi, insanları güzel. Böyle olunca da Bodrum’a hizmet etmek bizim için ayrı bir zevk oldu. Elimizden geldiği kadar hizmet ettik.” diye konuştu.

Gazeteciler adına konuşan Zeki Özkeskin de Kaymakam Dr. Gödekmerdan’ın görev süresi içinde basına hep yardımcı olduğunu vurgulayarak “Bizim sorularımızı yanıtsız bırakmadınız. Bizim görev yapmamızı kolaylaştıracak değişik desteklerde, teşviklerde bulundunuz. Bunun için hem kendi adıma hem de arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Yeni göre yerinizde de başarılarınızın devamını diliyoruz.” dedi.

Toplantının sonunda Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan gazetecilerle toplu bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

BODRUM-basını-kaymakam-gödekmerdan

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu